Milyen jó! – Vass Virág beköszöntője az új Nők Lapjából

Főszerkesztői levél a Nők Lapja 2021/21. számából.

Egy kislány áll a benzinkút betonján, kedvenc takaróját húzza maga mögött, barna haja csupa kóc. Hatalmas szeme az apjára mered, a legmélyebb álmából ébresztették, fogalma sincs róla, hol van. A férfinek valami gondja támadt a bal hátsó kerékkel, a benzinkutast kéri, hogy ellenőrizze a keréknyomást.

Míg a benzinkutassal tárgyal, a felesége a kislánnyal átsétál az út túloldalán lévő parkba. Hatalmas hegyek veszik körül őket, a fenyők tetején bárányfelhők, a levegőben könnyű szél. A nő leül egy fehér műanyag székre, hunyorog. A kislány megpillantja a játszótéren a csúszdás műanyag várat, és egyből felélénkül.

Karjait kitárja, forogni kezd:

„Tündér vagyok, aki lepottyan a vár tornyából, és így csinálok, ni!”

A férfi ideges, majdnem egy órája vesztegelnek a kútnál.

A kislány nyafogva tiltakozik: „Nem akarok menni. Itt akarok maradni!”

A férfi próbálja lehámozni a gyereket a csúszdáról, fejben már az élményparkba vezető útvonalat tervezi.

A kislány arcán a teljes értetlenség.

„Mi az ördögért menjek vissza a forró autóba, és utazzak újabb két órát, azért, hogy jól érezzem magam, amikor már most tündér vagyok. Hát mi lehetne ennél jobb?”

Az apja, ahelyett hogy osztozna az örömében, egy olyan élmény felé vonszolja, ami még ennél is sokkal, sokkal jobb. Egy rakás pénzt fizet azért, hogy majd ott jól érezzék magukat. Egy rakás képet, videót is készít, és a kislány mindegyiken durcás lesz.

Amikor otthon visszanézik a kirándulás képeit, a férfi megkérdezi a lányát, mi tetszett neki a legjobban. „A benzinkút, a benzinkút!” – sikongat a kislány lelkesen. Az egyetlen hely, amiről nem készült fotó.

Csak a kislány archiválta, talán egész életére megőrzi.

Úgy esett, hogy Flóra, Drávucz Rita kislánya két egymást követő napon is fotózáson vett részt. Nem sűrűn esik meg vele ilyen, de mindkét esetben nemes volt a cél. Ahogy az a címlapképünkön is látszik, Flóra is egy tündér. Míg a felnőttek a világítással, beállításokkal foglalkoztak, egy pillanat alatt tornászta fel székéből magát az ablakba, hogy meglepje a világot.

Azután rántott húst kért.

A Nők Lapja 2021/21. számának tartalmából ide kattintva kaphattok ízelítőt!