Te is tartasz a savas hámlasztástól? Samantha miatt van. Nem akarsz behódolni a vastag hajgumik trendjének? Carrie-nek köszönheted.

Láttad a Szex és New York mind a hat évadának összes részét, és a filmeket is? Ráadásul többször is? Vannak jelenetek, amelyeket kívülről fújsz? Vagyunk ezzel így egy páran… És meglehet, nem is tudatosodott bennünk, hogy nemcsak a főszereplők outfitjeit és komplett párbeszédeiket tudjunk pontosan felidézni, de bizony a szépségápolásról is rengeteget tanított nekünk ez a sorozat.

Kémiai hámlasztás? Legyünk elővigyázatosak!

Kezdjük a legnyilvánvalóbb szépségleckével, a savas arckezeléssel. Samantha azért ugrott be napközben a kozmetikusához egy gyors kémiai hámlasztásra, hogy este ragyogó arcbőrrel jelenhessen meg Carrie könyvbemutatóján. Ragyogó helyett lángoló fejjel volt kénytelen részt venni a partin, mivel az agresszív hatóanyagoktól kivörösödött az egész arca. A tanulság: hámlasztást ne fontos események előtt iktassuk be, és ha a bőrünk nincs hozzászokva a kémiai peelinghez, gyengébb verziókkal kezdjük a hozzászoktatást.

Fotó: James Devaney/WireImage

A scrunchie-k vitát szíthatnak

Emlékszünk arra a jelenetre, amikor Carrie cukkolja az akkori párját, Burgert (aki aztán egy post-itre írt üzenetben szakít vele), hogy miért említi a regényében a scrunchie-kat, mire a férfi vérig sértődik? Az újra divatba jött vastag hajgumik bizony ma is rettentően megosztóak. Megszívelendő tanács: pénznek, politikának és scrunchie-knak nincs helye egy udvarias beszélgetésben.

A hummusz az egyik legjobb természetes ösztrogénforrás

Nemcsak a sorozatból, de az azt követő a filmekből is sokat tanulhattunk. A Szex és New York 2-ben a változókorba lépett Samanthától elveszik a reptéren az összes gyógyszerét, amelyekkel a menopauza kellemetlen mellékhatásait próbálná csillapítani. Mit tesz erre ő? A nyaralás alatt nyakra-főre falja a hummuszt, amelynek fő alapanyaga, a csicseriborsó tele van úgynevezett fitoösztrogénnel, vagyis növényi ösztrogénnel.

Igéző tekintet egy mozdulattal

Ebben a filmben van egy szuper sminktrükk is. Mielőtt Carrie találkozna a volt párjával, Aidennel, szénfekete szemceruzával keretezi a felső és az alsó szempillatövét is, és hogy még igézőbb legyen a tekintete, a vízvonalán is végighúzza az intenzív színt. A hatás nem marad el…

Óvatosan a parfümpróbával

A hatodik évadban Carrie, Miranda, Samantha és Charlotte egy parfümériában avatják be egymást szerelmi életük legfrissebb részleteibe – és ebből a jelenetből megtanulhattuk azt is, hogyan kell szakszerűen parfümöket tesztelni. A tökéletes új illatot kereső Charlotte elkezd maga köré fújkálni egy parfümöt, miközben azt kérdezi, „Uborka és bazsalikom?”, mire Samantha rávágja: „Miért akarsz salátaszagú lenni?”. Szóval ahelyett, hogy rögtön magunkra fújnánk, először a tesztpapíron illatoljuk meg az illatot, és csak aztán próbáljuk ki, hogyan viselkedik a bőrünkön.

Fotó: Tom Kingston/WireImage

Egy kósza ősz szőrszál még nem a világvége

Samantha azonnal hajfestéket ragadott, amikor észrevett egy ősz szőrszálat a fanszőrzetében. Óriási hiba volt, és meg is bánta a tettét, ugyanis a festék narancsszínűre színezte az intimszőrzetét. Mondjuk ennél rosszabb dolog is történhetett volna, hiszen a hajfestékben található kemikáliáktól az érzékeny bőrfelületen akár irritáció is felléphetett volna.

A pontos fogalmazással elkerülhető a lecsupaszítás

Amikor a négy főszereplő a keleti partról átutazott a nyugati partra, Carrie elment egy Los Angeles-i gyantaszalonba, de teljesen kiakadt, hogy minden egyes szőrszálat eltávolítottak róla intim tájékon. Ebből egy életre megtanultuk, hogy mielőtt szépítő kezek közé fekszünk be, érdemes egészen precízen elmagyarázni, milyen végeredményt várunk.

(Kiemelt kép: Getty Images)