Óvodás gyerekek állították le a fegyveres túszejtőt

A folyamatos kérdésektől a túszejtő összeomlott és elszaladt.

Elképesztő fordulattal ért véget egy amerikai túszejtés, aminek főszereplője egy újonc katona, egy buszsofőr és 18 óvodás, iskolás kisgyerek. Minden a megszokott módon zajlott a dél-karolinai iskolabuszon, míg meg nem jelent a 23 éves Jovan Collazo, aki azt követelte a busz vezetőjétől, hogy azonnal vigye haza. A sárga busz sofőrje, Kenneth Corbin ezt a kérést, vagyis inkább parancsot határozottan elutasította,

de amikor a fiatal férfi fegyvert fogott rá, kénytelen volt együttműködni.

A katona annyit mondott, hogy lépjen a gázra és a piros lámpáknál se álljon meg. Akkor a sofőr az összes gyereket előre ültette, hogy jobban szemmel tudja tartani őket, és nehogy bajba kerüljenek. De mint tudjuk, a kisgyerekek nagyon kíváncsiak, így azonnal faggatni kezdték túszejtőjüket.

Például olyan kérdéseket tettek fel neki, mint: „Miért csinálod ezt?”, „Bántani fogsz minket?” „Katona vagy?”.

A kérdések egyre csak záporoztak, amelyektől Jovan teljesen összeomlott, és gyorsan leugrott a buszról. A rendőröknek nem volt nehéz azonosítani és kézre keríteni a fegyveres támadót, miután a busz kamerafelvételeit megnézték. Jovan Collazo egészen biztosan őrizetben marad, várhatóan több vádpontban is bűnösnek találja a bíróság.

Ki az igazi hős? 

Az iskolabusz vezetője szerint egyértelműen a gyerekek, de főleg az óvodások kérdéseitől omlott össze pszichésen a fegyveres katona. Kenneth-nek végig csak az járt a fejében, hogy meg kell védenie a kicsiket. A sofőr neve az összes amerikai híradásban elhangzott, és hősként ünnepli az egész ország. Ő viszont úgy érzi, a gyerekek a valódi hősei ennek a történetnek.

Itt látható az interjú a busz sofőrjével:

Forrás: www.goodmorningamerica.com, Kiemelt kép: Getty Images