Fiatalos bőr? A helyes válasz a retinol (x)

Az öregedésgátló készítmények egyik legkedveltebb, elsőosztályú hatóanyagaként a retinol méltán uralkodó a szépségiparban, hatását pedig bőrgyógyászok is igazolják. Ezért a L’Oréal Paris örömmel mutatja be új generációs retinol termékcsaládját, amely új korszakot nyit a bőrápolásban.

A retinoidok a bőrgyógyászatban is gyakran alkalmazott molekulák rendkívül hatékonyan segítik elő a belső sejtmegújulást. Az A-vitaminként is ismert retinol látványos változást idézhet elő a bőr minőségét és textúráját illetően, rendkívül hatékonyan léphet fel a ráncok ellen, valamint felveszi a harcot a bőr öregedésével szemben. A retinol azonban nem csak kiváló öregedésgátló hatásáról híres, hanem arról is, hogy rendkívül illékony anyag, így még a kibontást megelőzően akár 40%-a elpárologhat.

Stabilitás tekintetében ezért az előállítási módszer kulcsfontosságú, hiszen levegő, sav, vagy fény hatására a retinol könnyen hatástalanná válhat. Mi erre a megoldás? Nem más, mint a szabadalmaztatás alatt álló Retinol Stabilizációs Technológia, amelyet a Revitalift Laser Pure Retinol éjszakai szérumának előállításakor is alkalmaznak. Az optimalizált feldolgozási folyamat és az egyedülálló stabilizáló hatóanyagok együttese védelmet biztosít a formula destabilizációja ellen, ezzel gondoskodva arról, hogy minden egyes használatkor tiszta, koncentrált retinol jusson a bőrbe, az első csepptől az utolsóig. Ennek eredménye az intenzív ránctalanító hatás lehet – még a mélyen ülő ráncok esetében is – az arc minden kritikus területén, amelyet bőrgyógyászok által felügyelt, független klinikai kísérletek is igazolnak.

Bőrgyógyászként különböző korú hölgyeket kezelek. A gyógyító bőrgyógyászat mellett leginkább hialuronos feltöltést, botoxot, hámlasztást és egyéb bőrfiatalító kezeléseket végzek. Habár manapság a nők körében teljesen elfogadottak a szépészeti beavatkozások a fiatalosság, szépség és frissesség megőrzéséért, mégsem szeretnék, hogy a kezeléseknek látható nyoma legyen. A természetesség megőrzése érdekében úgy gondolom, hogy érdemesebb a megelőzésre fektetni a hangsúlyt bőrápolás terén, ezzel hosszútávon megelőzve a szépészeti beavatkozások szükségességét, gyakoriságát. Praxisomban a retinol bizonyult az egyik legjobb öregedésgátló hatóanyagnak, és az esetek jelentős részében fel is írom pácienseimnek, hiszen tökéletesen megfelel előkezelésnek és fenntartja a különböző beavatkozások által elért eredményeket.

Egyszerűen nem tudnám elképzelni a munkámat nélküle. Körülbelül 2-3-hétnyi használat után már láthatóak az eredmények, majd hónapról hónapra tovább simítja a ráncokat és javítja a bőr textúráját. Minden bőrtípusra használom a retinolt, még érzékeny bőrre is, azonban nagy hatásfoka miatt időt kell adni a bőrnek az alkalmazkodásra. Tudván, hogy közismerten nehéz hatékonyan előállítani ezt a hatóanyagot, rendkívül lenyűgözött a L’Oréal Paris tudományos munkája, amit a Revitalift Laser Pure Retinol éjszakai szérumának kifejlesztése során láthattam. Igazi tudományos áttörésnek számít a hatóanyag stabilizálása és bőrápolásra történő kifejlesztése, a mély ráncokkal szembeni hatékonyságát igazoló klinikai tanulmányok pedig igen alaposak, jelentősek. Magam is kipróbáltam a szérumot, kellemes érzést kölcsönöz a bőrnek és igen gyorsan hat.” – Dr. Gyöngyösi Nóra PhD bőrgyógyász, kozmetológus.

Dr. Gyöngyösi Nóra PhD bőrgyógyász, kozmetológus

Mivel egy nagyon hatékony összetevőről van szó, bőrünknek szüksége van egy kis időre, hogy hozzászokjon a retinolhoz, ezért a szérumot fokozatosan vezessük be a napi szépségrutinunkba. Kezdetben természetes, ha pirosságot, vagy bőrszárazságot érzünk, ha ez bekövetkezik, néhány napig ne alkalmazzuk, majd csökkentett gyakorisággal kezdjük újra bevetni. Az éjszakai szérum használata alatt reggelente mindenképp vigyünk fel  legalább SPF 20 faktorszámú fényvédőt és fokozottan figyeljünk a bőr megfelelő hidratálására .

Ez is érdekelhet