NőPróba – Az én történetem bárki másé is lehetne… (x)

A csecsemőjét szoptató maszáj nő megenyhülése, direkt elveszített kerékpár, Tom kukájába rejtett negatív gondolatok, a parkolóban hagyott teli bevásárlókosár, közel negyven személyes sztori egy könyvben. De a NőPróba nem csupán egy könyv, hanem egy életfilozófia megjelenítése néhány történet segítségével.

Terveim szerint 102 évig élek majd. Tehát rengeteg időm van még, amit hasznosan, és elevenen szeretnék eltölteni, mind lelki, mind fizikai értelemben véve. A kísérletezés módszerével egyre ügyesebbé válni, egyre hatékonyabbá, egyre nagyobb harmóniát találni az életemben. Mindezt azért, hogy egyre többet tudjak adni azoknak, akiket szeretek, és azoknak, akiket ez érdekel.

A kisgyerek kíváncsi. Tapogat, kóstol, kukucskál, méricskél, kihúz, betol, szétszed, bemászik, felmászik, bekapcsol, és kérdez kérdez kérdez… Mindeközben elesik, megüti magát, megszúrja, megcsípi, megégeti, nem sikerül, nem válaszolnak… Kicsit pityereg, aztán kezdi újra. Tanul, megismeri a világot, és önmagát. Csodálatos képesség, és csodálatos ezt felnőttként is tovább élni.

Senkinek nem szeretném megmondani a nagy igazságokat, hiszen én sem ismerem, csak keresem azokat. Viszont tapasztalatom, és véleményem bőven van, ezek adnak felhatalmazást, erőt az íráshoz, és a további megjelenésekhez.

Leginkább a nőkhöz szólok, hiszen én is ilyen bőrben létezem, ennek a nemnek a szerepeit élem.

Az elmúlt 22 év során pénzügyi, értékesítési területen dolgoztam, és a saját hivatásomban nagy sikereket könyvelhettem el, komoly karriert futottam be. Több száz kolléga dolgozott az irányításom alatt, akikkel közösen rengeteg ügyfél lakáscélját oldottuk meg, segítettünk megvalósítani olyan élethelyzeteket mind a jelenben, mind felkészülve a jövőre, amelyeknek komoly anyagi vonatkozásai voltak. Eközben megszámlálhatatlan beszélgetés zajlott, melyek nem csupán szűken véve az üzleti témákra korlátozódtak, hanem sok személyes információ, kérdés is elhangzott.

Az engem megszólító nők legfontosabb kérdései arra vonatkoztak, hogyan tudom a karriert és az egyéb női szerepeimet összhangban tartani. A gyerekneveléstől, a tanuláson át, az önmagammal töltött időn keresztül a pénzügyi tudatosságig.

A kérdéseik azt sugallták számomra, hogy kívülről úgy látszik megy nekem az egyensúlyozás a női szerepeim között. Ez elsőre nagyon hízelgőnek tűnik, de ahelyett, hogy eltöltött volna az elégedettség érzése, és szórtam volna rájuk a sok okosságot, inkább önvizsgálatot tartottam. Néhány éve néztem azzal a ténnyel szembe, hogy addig óriási szerencsémre az ösztöneim jó tanácsokat adtak, és nem rontottam el túl sok mindent, de eljött az idő, hogy tudatosítsam eddig hogyan éltem, hoztam döntéseket, és ezután miként tudom még hatékonyabban, minél kevesebb vargabetűvel megoldani a feladataimat.

Ez annyira jól sikerült, hogy szinte teljesen új életet kezdem. Újra férjhez mentem, és megszületett a második gyermekem huszonkét évvel az elsőt követően, most pedig éppen a harmadik babával vagyok várandós. Az új fejezete az életemnek teljesen atipikus, sőt okot ad a konvencionális gondolkodóknak a negatív vélemény formálására. Negyven éves elmúltam, szülök két kisgyereket, könyveket írok, Youtube-csatornát indítok, új dolgokat tanulok, Budapestről kétszáz kilométerre költözünk a családdal, hogy az önfenntartó gazdaságunkról szóló álmunkat valóra váltsuk.

Galéria | 3 kép

NőPróba – Az én történetem bárki másé is lehetne… (x)

NőPróba – Az én történetem bárki másé is lehetne… (x)

Fotó megosztása:

Minek ez a sok erőlködés, mit keresek még mindig, miért nem nyugszom meg, és élvezem azt, amit eddig létrehoztam? Mert minden törékeny, mert nincs garancia. Mert azt érzem, hogy addig élek, amíg fejlődni tudok, és vannak céljaim. A gyerekek, és a kíváncsi természetem visz előre.

Mindannyian hatással vagyunk a környezetünkre, ki szűkebb, ki tágabb körben, ezért szeretném minél több nővel megosztani a kísérleteim tapasztalatát. Ezzel bátorságot adni, merjenek keresni, próbálkozni, amíg meg nem találják igazi önmagukat, és helyüket.

Az én ideám egy szép világ, egészséges, jó szándékú emberekkel, egészséges természeti környezettel. Sokak szerint ez naiv gondolkodás. Nem baj, Enci világa szép. Ebben hiszek, és ezért teszek mindent.

Akinek pedig szintén szép a világa, és befogad engem is, annak leszek én és a kísérleteim érdekesek.

www.totheniko.hu
https://www.facebook.com/totheniko.noproba
https://www.instagram.com/enci102/
Tóth Enikő Youtube csatorna