Az el nem fogyó szeretet (x)

Van, amikor a legnagyobb adománycsomag is kicsinek bizonyul, amikor nem lehet elég pénzt összegyűjteni, amikor a felhívást hiába osztják meg sokezren a facebookon. Mert van, amikor a kézenfekvőnek tűnő segítség nem oldja meg a bajt. Az érdemi változáshoz, a továbblépéshez hosszú távú elköteleződés, türelmes szolgálat kell. Olyan szeretet, ami nem fogy el. Az alábbi történeteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elmúlt évi tevékenysége során jegyezték fel.

A kilenchetes műszak

A koronavírus járvány első hulláma alatt a Szeretetszolgálat több idősotthonába is beköltöztek a szociális gondozók, nehogy az esetleges korlátozások miatt magukra maradjanak a bezárt intézmények lakói. A leghosszabb műszakot az esztergomi otthon egyik ápolója töltötte el odabent, aki több mint kilenc héten át nem ment haza, nehogy ne tudjon visszatérni munkahelyére, a gondjaira bízott idős emberekhez.

Új élet harminc év hajléktalanság után

A hajléktalan-ellátásban dolgozó szociális munkások megszokták már, hogy mindennapos munkájukban egészen kis lépésekben mérik a sikert, a múlt évben azonban egy 1990 óta hajléktalan asszonyt segítettek új élethez, aki nem csupán újra munkába állt, de már egy önálló lakást is képes fenntartani, ahová néhány hónappal ezelőtt költözött be.

Felemelő munka

Tiszaburát nem olyan régen az ország egyik legszegényebb településeként tartották számon. Ma már egyre többen a varrodája termékeiről ismerhetik, hiszen az egyik multinacionális üzletlánc környezetbarát vászontáskáit a településen készítik. A Máltai Szeretetszolgálat varrodájában képesítés nélküli asszonyok sajátították el a szakmát, és lettek igazi munkavállalóvá, akiknek termékei a nemzetközi piacon is megállják a helyüket.

Galéria | 8 kép

Az el nem fogyó szeretet (x)

Az el nem fogyó szeretet (x)

Fotó megosztása:

Szociális tűzifa helyett szociális naperőmű

Szociális tűzifa helyett az előrefizetős villanyórára feltöltött támogatást kaptak a legutóbbi télen a legkisebb gyermekeket nevelő tiszabői családok.  A település határában létesített egyhektáros napelempark tiszta és környezetbarát fűtést tett lehetővé hetven család otthonában a teljes fűtési idényben.

A szenvedélybetegek gyermekeiért

Az alkoholfüggő családokban felnövekvő gyermekek jellemzően nem tudnak kitől segítséget kérni, magukra maradnak a problémáikkal, amiről szégyellnek beszélni, és sokszor magukat hibáztatják mindazért, amit otthon el kell szenvedniük. A Máltai Szeretetszolgálat szenvedélybetegeket segítő szolgálata programot indított az ilyen környezetben élő gyerekek felkutatására, hogy idejében segítséget kaphassanak a szakemberektől.

A teljes élet felé

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három évtizede segíti a mozgásukban korlátozott és fogyatékossággal élő embereket, intézményeiben mintegy kétezer ellátottról gondoskodik. Mindannyiuk esetében arra törekszik, hogy állapotuktól függetlenül az elérhető legteljesebb életet élhessék. Sokan önállóan is képesek dolgozni, mások a Szeretetszolgálat saját műhelyeiben, megszokott környezetükben végeznek értékteremtő munkát, a máltai szervezet dolgozói között mintegy százötvenen vannak a megváltozott munkaképességűek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét Te is támogathatod adód egy százalékának felajánlásával.