Van, aki 7 év után döntött a válás mellett, de olyan is van, aki 28 év után kezdett új életet.

Mindenkit megdöbbentett a hír, miszerint a világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates és felesége Melinda Gates 27 év után külön folyatják az életüket. Úgy tűnik, ők a legnagyobb egyetértésben intézik a hivatalos ügymenetet, de ez sajnos nem mindenkinek sikerült Hollywoodban. Sorra szedtük azokat a házaspárokat, akiknek válásuk legalább annyira felkavarták a nagyvilágot, mint a Gates-párosé.

Bill és Melinda Gates

A Microsoft atyja saját Twitter oldalán jelentette be, hogy feleségével, Melindával 27 év házasság után elválnak. Bill elkerülvén a különböző találgatásokat, a szakítás okát is elárulta – egyszerűen úgy érzik, nincs hova fejlődnie a kapcsolatuknak, kihűlt a házasságuk. A bejegyzésben továbbá az is olvasható, hogy nagyon sokat köszönhetnek egymásnak Melindával, hiszen három gyermeket neveltek fel, illetve együtt hozták létre a Bill és Melinda Gates Alapítványt, amelynek célja a hátrányos helyzetű gyerekek segítése az egész világon. Mivel ez a küldetés mindkettőjüknek rendkívül fontos, az alapítvány fenntartását továbbra is együtt végzik. Gates végül mindenkit arra kért, had kezeljék továbbra is privát módon a magánéletüket, ami finoman azt sugallja, a jövőben egyikük sem kíván nyilatkozni a témában.

Fotó: Getty Images

Brad Pitt és Jennifer Aniston

Nem csak Hollywoodot, de az egész világot megrázta az a hír, amikor 2005-ben a világ első számú álompárja, Brad Pitt és Jennifer Aniston 7 év után – 1998-ban randevúztak először, 2000-ben tartották meg pazar esküvőjüket – a válás mellett döntöttek. Akkor már több pletykát lehetett arról hallani, hogy Brad összejött Angelina Jolie-val a Mr. és Mrs. Smith forgatásán, de akkor a színész hevesen tagadta a vádakat (később Angelina elismerte, hogy valóban ott szerettek egymásba). A közös nyilatkozatukban is az állt: szétválásuk nem a bulvár hírekben felröppent hírnek köszönhető, és továbbra is odaadó, gondoskodó barátai maradnak egymásnak. Ez sajnos nem sikerült nekik, főleg, miután Brad felvállalta kapcsolatát Angelinával, és sorban születtek a közös gyerekek. Azóta egyre több a botrány a Brangelina pár körül, sőt még mindig folyik a botrányos válás, így nem véletlen, hogy a legnagyobb Aniston-rajongók már arról fantáziálnak, hogy újra egymásra találnak Braddel.

Fotó: Getty Images

Monica Bellucci és Vincent Cassel

17 év házasság után költözött szét a gyönyörű színésznő és sármos férje. A hír szintén meglepő volt, hiszen korábban soha, semmilyen előjele nem volt a szakításnak: mindenhol azt hangoztatták, mennyire imádják egymást. Monica és Vincent 1999-ben ígértek egymásnak örök hűséget és két kislányuk született. Az éppen Brazíliában élő pár közös megegyezéssel adta be a válókeresetet. Monica így nyilatkozott férjéről: „Bár útjaink Vincenttel elválnak, mindig ott leszünk egymásnak. A szeretet örökre megmarad köztünk.” A színész öt évvel később szeretett bele a több évtizeddel fiatalabb szupermodellbe, Tina Kunakey-be, akit feleségül is vett, majd két évvel ezelőtt megszületett közös kislányuk. A Maléna színésznője egy dúsgazdag orosz üzletember, Telman Iszmaljov személyében talált új párra, majd Nicholas Lefebvre, francia művész oldalán kapták lencsevégre.

Fotó: Getty Images

Mel és Robyn Gibson

Nem csak azért volt meglepő Mel és Robyn Gibson válása, mert 28 éve voltak együtt és 7 közös gyereket neveltek fel, hanem mert egyben az is kiderült, hogy a vallásos és meglehetősen konzervatív színész többször is félrelépett a házasságuk ideje alatt. A pletykák szerint Robyn előtt sem volt titok férje folytonos hűtlensége, de azt már nem tűrte, amikor a színészt lefotózták az orosz énekeső, Oksana Kolesnikova karjaiban. Sőt, férje folyamatos botrányait is egyre nehezebb viselte. Gibson többször tett antiszemita megjegyzéseket nyilvánosan, részegen vezetett, többször verekedett, így 2009-ben kibékíthetetlen ellentétre hivatkozva Robyn beadta a válási papírokat. A közös vagyont különösebb vita nélkül osztották el, annak ellenére, hogy szokatlan módon nem kötöttek házassági szerződést, ami Hollywoodban szinte elképzelhetetlen. Oksana nagyon gyorsan szült egy kislányt, de a pár csak rövid ideig bírta együtt. Az énekesnő azt állította, Gibson nem tudja kezelni az indulatait, rendkívül agresszív, és még a gyereket is megütötte. A 65 éves sztár azóta számos nővel került közelebbi kapcsolatba, de egyik kapcsolat sem tartott túl sokáig, valószínűleg a férfi elviselhetetlen természete miatt.

Fotó: Getty Images

Jennifer Garner és Ben Affleck

Az egyik legcukibb pár volt Los Angelesben a Hirtelen 30 színésznője és a Holtodiglan színésze. 10 évig voltak együtt jóban-rosszban, és derült égből villámcsapásként érkezett hír, amikor 2015-ben közös nyilatkozatban tudatták válásukat. Hamar nyilvánosságra került, hogy Ben hűtlensége miatt mentek szét. A színész ugyanis titkos viszonyt folytatott a gyerekek bébiszitterével. Sajnos nem csak ez volt az egyetlen oka annak, hogy darabjai hullott a házasságuk, Affleck ugyanis súlyos alkoholproblémákkal is küzdött. A sztár később azt nyilatkozta, nagyon sajnálja, hogy így alakult az élete, de sok időbe telt, mire belátta, hogy alkoholista és segítségre van szüksége. A hivatalos válóperre végül csak két év után került sor, és egy évre rá a gyerekek felügyeleti jogában is sikerült megegyezniük. Azóta Violet, Seraphina és Samuel az édesanyjával él, de sokszor látni őket az apukájukkal is. Jennifer az Instagram-posztjai szerint nem lelt új szerelemre, de imád főzni és kertészkedni. Úgy tűnt viszont, hogy Ben a futókalandjai után végre nyugalomra talált a nála 16 évvel fiatalabb színésznő, Ana de Armas oldalán, de végül ez a viszony is szakítással végződött.

Kép: Getty Images

Ben Stiller és Christine Taylor

2017-ben a vígjátékok királya és felesége közel 17 év után költöztek szét. Mindenkit nagyon meglepett a döntésük, hiszen két közös gyereküket a legnagyobb szeretetben nevelték. A színész akkor azt nyilatkozta, a válás ellenére továbbra is szeretik és tisztelik egymás, illetve a gyerekeket is közösen, közeli barátokként nevelik tovább. Az ő történetük viszont nem teljesen úgy alakult, ahogy a többieké, ugyanis két évvel ezelőtt a legnagyobb egyetértésben, kéz a kézben, turbékoló párként jelentek meg egy nyilvános eseményen a gyerekekkel együtt. Úgy tűnt, mindenki rendkívül boldog volt, hogy újra együtt az egész család.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images