Újabb elsőséget tudhat magáénak az amerikai alelnök.

Madame Tussauds-nak Londonban, New Yorkban, Bangkokban, Berlinben és még több nagyvárosban van panoptikuma, amelyekben hollywoodi hírességeknek, sportcsillagoknak, a brit királyi család tagjainak és befolyásos politikusoknak a viaszfiguráival szelfizhetünk. A múzeum a napokban egy nem mindennapi bejelentést tett.

Kamala Harris lesz az első alelnök, akinek viaszfigurája lesz a New York-i Madame Tussauds panoptikumban. A viaszmúzeum bejelentése szerint ezt az indokolja, hogy a politikus kinevezése történelmi jelentőségű.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy viaszbábot készíthetünk Kamala Harris alelnöknek, amely így az Egyesült Államok történetének fontos pillanatára emlékeztetheti majd a panoptikum látogatóit”

– mondta Brittany Williams, a múzeum szóvívője. A panoptikum közleménye éppen száz nappal azután jelent meg, hogy január 20-án ünnepélyesen beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökét és új alelnökét. Kamala Harris ezzel nemcsak az első női alelnöke lett az USA-nak, hanem az első afro- és az első ázsiai-amerikai nő, aki betölti ezt a pozíciót.

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

A Madame Tussauds panoptikum rendre bemutatja az új amerikai elnök viaszfiguráját – nincs ez másképp most sem, Joe Bidennek is lesz viaszbábja –, ám az ország második emberének a mását még sosem készítették el. A múzeum képviselője elmondta, hogy Harris és Biden agyagfejét szakavatott londoni művészek formázták meg, megvalósításuk előtt pedig több száz fotót tanulmányoztak hosszasan, hogy a végeredmény és minden apró részlet tökéletes legyen. A viaszfejek hat héten belül elnyerik végleges formájukat, ám a teljes testes figurák elkészítése négy-hat hónapot vesz még igénybe, leleplezésük pedig az év végére várható. Kamala Harris és Joe Biden élethű mását pont ugyanolyan ruhákba fogják felöltöztetni, mint amilyeneket a beiktatásuk napján viseltek.

(Kiemelt kép: Getty Images)