Audrey Hepburnnek egy őzike volt a szíve csücske, Elvis egy wallabyt tartott hatalmas állatfarmján, Salvador Dalí állatseregletét pedig még felsorolni is hosszadalmas.

Régebben is rengeteg híresség vette magát körbe kedvenceivel. II. Erzsébet királynő kislány kora óta corgie kutyákat tart, a Kennedy család lovakkal osztotta meg mindennapjait, ahogyan Ingrid Bergman is. De van, aki ennél sokkal egyedibb kedvencet választott társául. 

Grace Coolidge és a megmenekült mosómedve (1927)

 Fotó: Getty Images

Calvin Coolidge amerikai elnök és felesége, Grace Coolidge különleges házi állatot tartottak a Fehér Házban. Az elnöki párt 1926-ban egy rajongójuk ajándékozta meg egy mosómedvével, amit a jóakaró a hálaadási vacsorára szánt. A first lady viszont úgy döntött, nem kerülhet fazékba a mókás állatka, így lett Rebecca az egyik legkedvesebb házi kedvencük. Grace előszeretettel vitte magával kis favoritját a Fehér Ház hivatalos eseményeire. A házaspár egyébként nagy állatbarát hírében állt, és nem csak a rendszeresen pórázon sétáltatott mosómedve tartott velük a nyaralásokra, de öt kanárijukat és két kutyájukat is magukkal vitték.

Josephine Baker gepárdja (1931)

Fotó: Getty Images

A csodás hanggal megáldott előadóművész egy éjszakai klub tulajdonosától kapta ajándékba Chiquitát a show kedvéért. A műsor után Josephine nem vált meg a vadállattól, sőt bekerült háziállatai közé, Toutoute, a kecske és az Albert névre hallgató disznó társául.

Kathleen Hughes szépség-kacsája (1952)

Fotó: Getty Images

Sokakat megbotránkoztatott a színésznő nyilatkozata, miszerint annak köszönheti a fényes hajkoronáját, hogy rendszeresen kacsatojással ápolja. Kathleennek minden nap helyben volt a „samponja”, ugyanis házi kacsája előszeretettel ajándékozta meg a tojásokkal.

Salvador Dalí állatsereglete (1955)

Fotó: Getty Images

A híres katalán művész jól tudta, hogyan hívja fel magára a figyelmet! A festő rendszeresen sétáltatta óriási hangyászsünjét az utcán, de volt, hogy egy homárt kötött a póráz végére. Imádta Babou nevű ocelotját is, amit egy étteremből a pincérek – a vacsoraközönségre hivatkozva – ki akartak tessékelni. A művész akkor azt mondta: csak ő festette az állatra foltokat és egy hagyományos macskával érkezett. Salvador Dalí Oscar nevű kakasának is megmutatta a világot, a képen éppen egy amerikai útjukon lettek megörökítve.  

Gábor Zsazsa fekete báránya (1956)

Fotó: Getty Images

Első pillantásra azt gondolhatnánk, hogy Gábor Zsazsa egy cuki kiskutyát etet, de ha közelebbről megnézzük, a nyakörves állatka valójában egy fekete kisbárány. A fotó 1956-ban készült az ikon Los Angeles-i otthonának teraszán, amint cumisüvegből eteti a kis cukiságot.

Hylda Baker örökmozgó majmai (1956)

Fotó: Getty Images

A képen az angol humorista, színésznő éppen londoni szállásáról távozik állatkáival. Hyldának két mániája volt: a majmok és a szőrmebundák. A híresség egyébként nem volt túl csendes lakó: ha nem a majmok zajongtak otthon, akkor az őrületes buliktól nem tudtak pihenni a szomszédok.

Elvis Presley és a wallaby története (1957)

Fotó: Pinterest/Elvis1Aaron

Elvis a memphisi birtokán, Gracelandben meglehetősen nagy állatsereglettel vette körül magát. A csirkéktől a szamarakig, a páváktól a pulykákig, mindegy, hogy két-, vagy négylábú az állat, nála biztos otthonra lelt. A világsztár az egzotikus állatokhoz is különösen vonzódott, a legkülönlegesebb lakója egy wallaby volt. Az állatot egy ausztrál rajongójától kapta ajándékba, amikor a Jailhouse Rock videoklipjét forgatta, de végül Elvis a memphisi állatkertnek adományozta a speciális gondozást igénylő erszényest.

Audrey Hepburn őzikéje (1958)

Fotó: Getty Images

A gyönyörű színésznőt a Green Mansions (Zöld Paloták) című film forgatásán nyűgözte le az az őzike, akihez annyira ragaszkodott a forgatáson, hogy még az ágyába is beengedte. Sajnos éppen a film elkészülte után vesztette el Audrey magzatát, ezért férje, Mel Ferrer vigasztalásképpen felkutatta az állatot és megajándékozta vele. Onnantól kezdve Pippin a család gyermekeként élt velük, ugyanúgy helyet kapott a kertben és a házban is, de leginkább a színésznő szívében.

Clint Eastwood tollas barátai (1959)

Fotó: Getty Images

A hamarosan 90 éves sztár nem nagyon engedte be a sajtót az otthonába, de a CBS hálózatán sugárzott Rawhide tévésorozattal kivételt tett, aminek ő és az 1966-ban elhunyt Eric Fleming volt a főszereplője. Akkor ismerhette meg az ország jobban Eastwoodot, első feleségét, Maggie Johnsont és két papagájukat, akik rendszerint a színész vállán időztek.

Tippi Hedren vadállatai (1971)

Fotó: Pinterest/extra.c2

A színésznő nem csak kislányával, Melanie Griffith-el és férjével, Noel Marshallal élt egy fedél alatt, de kiemelt helyet kapott kedvenc nagymacskájuk, Neil is. A házaspár egy afrikai utazás során találta ki, hogy oroszlánokkal készít egy közös produkciót saját lakásukban. A forgatáson szinte az összes családtag, valamint a stáb tagjai is komoly sérüléseket szenvedtek. Ráadásul a várt sikert sem hozta meg a film, sőt, óriási anyagi bukás lett a vége. Tippi 1983-ban megalapította Kaliforniában a Shambala Reserve rezervátumot és Neil ott lelt végső otthonra.

Forrás: reedbookmag.com, Kiemelt kép: Getty Images, Pinterest/Elvis1Aaron

Ez is érdekelhet