A fürdés és a fogmosás élmény is lehet a gyereknek!

A kicsik számára a haj- és fogmosás, illetve a fürdés gyakran csak szükséges rossz, ami sírással végződik. A számukra kifejlesztett, biztonságos termékekkel azonban öröm is lehet a pancsolás.

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

Bizonyára tudod, hogy a gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így hajlamosabb a különféle sérülésekre is. Ezért fontos, hogy fürdetéskor  biztonságos, nem irritáló termékeket használjunk. Amíg a kicsik érzékenysége a napsugárzással kapcsolatban talán már senkinek nem újdonság, és az is minden szülő számára szentírás, hogy az első hat hónapban semmilyen hatóanyag nem érheti a baba bőrét (csakis a csecsemők számára kifejlesztett védőkrémek), addig a kisgyerekek esetén már nehezebb a helyzet: használhatják a szülők termékeit? Vagy inkább a számukra kifejlesztett termékeket használjuk? A szakértők szerint az a legfontosabb, hogy mindig a gyerek bőrének egyéni érzékenysége alapján válasszunk, minden esetben bőrgyógyászatilag tesztelt, gyermekorvosok, bőrgyógyászok bevonásával fejlesztett termékek közül – ezért az a legjobb, ha maradunk a számukra kifejlesztett termékeknél.

Menj biztosra!

A felnőtteknek szánt tisztálkodási szerek könnyen irritálhatják a gyerekek bőrét. A hívószavak mindenképpen a „bőrgyógyászok által tesztelt„ és a „hipoallergén” legyenek. Tartsd észben, hogy a természetes és bió jelölések még nem jelentenek garanciát arra, hogy jó számukra egy termék, hiszen a leggyakoribb irritáló anyagok pont a növényi eredetű kivonatok és illatanyagok (például a citrusfélék, levendula, körömvirág, fahéj, borsmenta vagy aloe vera). Jó hír, hogy nem kell végigböngészned minden termék összetevőinek listáját: a Ziaja termékeivel például biztosra mehetsz. Ezek a Ziaja Neked üzletekben, a webshopon és a dm drogéria lánc üzletekben elérhetőek.

Galéria | 5 kép

A fürdés és a fogmosás élmény is lehet a gyereknek!

A fürdés és a fogmosás élmény is lehet a gyereknek!

Fotó megosztása:

Amitől élmény lesz a fürdés

A kíméletes formula elengedhetetlen, ha pedig a termék illata is gyerekkompatibilis, akkor nem kötelesség, hanem élmény lesz a tisztálkodás. Különösen, ha a hab- és tusfürdőnek kóla illata van – ha a gyerkőc inni még nem is ihatja a vágyott barna nedűt, a kóla illatú Ziaja Gyermektusfürdővel való pancsolást garantáltan élvezni fogja, csakúgy, mint a rágógumi illatú hab- és tusfürdővel való fürdést is. A Ziaja  hab- és tusfürdői gyengéd, növényi eredetű tisztító összetevőket tartalmaznak, így védik a bőrt a kiszáradástól, ráadásul nem okoznak bőrirritációt. A fürdővízben gazdag habot képeznek, ez megint csak pluszpont a fürdéstől vonakodó apróságok számára. A termékek bőrgyógyászatilag és allergológiailag teszteltek, 3 éves kor fölött gyakorlatilag bárkinek ajánlottak!

Milyen legyen a sampon?

A kicsik azért nem szeretnek hajat mosni, mert a samponok többsége egyrészt csíp, másrészt pedig összegubancolja a hajukat, aminek fésülése gyakran síráshoz vezet. A Ziaja kínálatában szerencsére sampont is találhatunk, méghozzá akár 2in1 formulával is. A Ziaja gyermek sampon és tusfürdő süti-vaníliafagyi illatban D-panthenollal és gyengéd, természetes eredetű tisztító összetevőkkel tisztít, dús, krémes habot képez, amiben szintén öröm a pancsolás. Nem szárítja a bőrt, gyengéden tisztít és ápol, és ami különösen fontos a hosszabb hajú apróságok esetén; könnyen kifésülhetővé teszi a hajat. 3 évnél idősebb gyermekek biztonságosan használhatják – ezt is bőrgyógyászok tesztelték gyermekorvosok felügyelete mellett.

És mi a helyzet a fogkrémmel?

A fluorid fontos nyomelem, amire szükség van a csontok és a fogazat felépítésében, de mivel a gyerekek gyakran lenyelik a fogkrémet, különösen, ha finom íze van, az egészen kicsik esetében érdemes kerülni. Számukra tökéletesek a fluoridmentes termékek, amelyek kóla és vörösáfonya ízben is megtalálhatók, így biztos, hogy nem előzi meg vonakodás a fogmosást. De később sem kell aggódni a lenyelés miatt, hiszen a már nagyobbak számára készített fogkrémekbe is kevesebbet fluorid kerül. A Ziaja Gyermek mágikus fogkrém például nemcsak nevében mágikus. Erdei gyümölcsös íze fogmosásra csábít, a benne található apró csillámok (az úgynevezett csillámpala vagy mica, a gyerekek egészségére nincs veszéllyel) pedig tényleg várva-várt eseménnyé változtatják a fogmosást. A mágikus fogkrém 0,1 % nátrium-fluoridot tartalmaz, míg a süti-vaníliafagyi ízesítésű 0.3%-ot. 2 évesnél fiatalabb gyerekek esetén a fogkrémek szülői felügyelet mellett alkalmazhatók.