Add le a szavazatodat a számodra leginspirálóbb nőre a Marie Claire weboldalán, és nyerj!

Nyolc magyar nőt mutat be a Marie Claire magazin, akik szívükön viselik a környezet sorsát, és aktívan részt is vesznek a szemléletformálásban. Tudományos kutatásokat készítenek, tanítanak, posztolnak, könyvet írnak, és saját életmódjukkal is jó példát mutatnak. Az április 22-én – Go Green melléklettel – megjelent magazinban ismerkedhetnek meg velük az olvasók, majd a Marie Claire weboldalán szavazhatnak arra, aki számukra a leginspirálóbb.

A Marie Claire legfrissebb száma április 22-től kapható

A Marie Claire szerkesztősége negyedik alkalommal készítette el Go Green mellékletét, amelyben környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket, történeteket, hasznos tudnivalókat mutatnak be. Ez a lapszám ökopapíron jelenik meg, és lebomló fóliába csomagolják. Az aktuális, 46 oldalas mellékletben olvashatunk a Tisza-tó megtisztításáról, a koronavírus-járvány ökológiai hatásáról, a filmgyártásban bevezetett zöld újításokról, a körforgásos divatról, és azokról a kérdésekről is, amelyek a fenntartható életet szem előtt tartó szülőket foglalkoztatják.

A Marie Claire idén keresi a Go Green nagykövetét is: a magazinban bemutatott nyolc aktivista közül a weboldalukon választhatják ki az olvasók a számukra leginspirálóbb jelöltet. A nyertes az év hátralévő részében is a Marie Claire közösségével marad, megosztja velük tudását, történeteit, és gyakorlati tippeket is ad.

A Marie Claire Go Green nagykövetjelöltjei:

Antal Évi, a Vászonzsákoslány, a low waste életmód népszerűsítője

Aszalós Réka erdőökológus, a 10 millió Fa közösség szakértője

Korn Anita, a Ruhastory alapítója, a fenntartható divat népszerűsítője

Kump Edina környezetkutató, a hulladékmentes.hu tulajdonosa és szakmai vezetője

Mengyán Eszter újságíró, a Holy Duck blog gazdája, a környezettudatos ruhatár népszerűsítője

Mohácsi Nusi, a Shamo bags alapítója, az egyszerűbb élet népszerűsítője

Munkácsi Brigitta, a Nempazar blog alapítója

Tóth Andi közgazdász, zero waste tanácsadó

A szavazás időtartama: 2021. április 22. – május 9. éjfél