Most már biztos: sorozat készül Audrey Hepburn életéről

Kiderült néhány részlet az eredetileg 2020-ra tervezett sorozatról.

2018 végén derült ki, hogy Audrey Hepburn második fia, Luca Dotti és Luigi Spinola újságíró sorozatot írnak Audrey Hepburn életéről. A műsor gyártója a Wildside lesz, amelyhez olyan sikersorozatok köthetők, mint Az ifjú pápa és a Brilliáns barátnőm. Dottiék akkor azt nyilatkozták a Varietynek, hogy 2020-ban szeretnék bemutatni a sorozatot. Erre aztán nem került sor, viszont újra hallani a produkcióról, ami valószínűleg rengeteg Aidrey Hepburn rajongót tölt el lelkesedéssel.

Kiderült például, hogy a forgatókönyvet A férjem védelmében című sorozat producere és forgatókönyvírója, Jacqueline Hoyt írja, aki Dotti és Spinola szövegeivel dolgozik majd.

kép: Amazon

Luca Dotti és Luigi Spinola nem először dolgozik együtt. 2015-ben közösen írták az Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen (vagyis Audrey otthon: Emlékek édesanyám konyhájából) című szakácskönyvet, ami nem is teljesen szakácskönyv, hanem inkább egy családi album, tele személyes levelezéssel, anekdotákkal, rajzokkal, 250, korábban soha nem publikált családi fotóval és persze receptekkel, hiszen a színésznő, akiről mindenki tudni vélte, hogy táplálkozási zavarokkal küzdött (a fia szerint egyébként ez nem igaz), nagyon ügyesen főzött. Az Audrey at Home igazi bestseller lett, rengetegen voltak kíváncsiak a filmes legenda hollandiai gyerekkorára vagy arra, hogyan élte meg a hollywoodi tündöklést, illetve a kései éveit. A könyvből az is kiderült, hogy kedvenc étele a paradicsomos spagetti volt, amelyet mindig színesen, például fekete olívabogyóval és zöldekkel felturbózva készített. Odafigyelt rá, hogy mindig elég vizet igyon és sok zöldséget is fogyasztott. Minden héten egyszer méregtelenítő napot tartott, amikor csak gyümölcsöt és joghurtot evett.

Mi várható? 

Luca Dotti, aki Hepburn második, az olasz pszichiáterrel, Andrea Dottival kötött házasságából született, pontosan tudja, hogy édesanyja még mindig egy olyan ikon, akiért odáig vannak az emberek, és vélhetőleg vannak még titkok a tarsolyában, amelyekre csak a leendő sorozat derít majd fényt.

Audrey Hepburn és Luca Dotti 1984 áprilisában. (Fotó: Peter Stone/Mirrorpix/Getty Images)

A cselekményt egyelőre homály fedi, annyit árultak el az alkotók, hogy Hepburn korai éveit dolgozza majd fel.

(De fogadni mernénk rá, hogy több évados lesz majd, és a színésznő minden életszakasza sorra kerül.) És hogy ki alakítja majd a filmtörténet egyik leghíresebb alakját? Természetesen még ez is titok. Tippünk lenne rá, például Lily Collins, aki meglehetősen hasonlít rá, de persze az is lehet, hogy egy jelenleg még ismeretlennek számító európai színésznővel dolgoznak majd a készítők. Nagyon várjuk a fejleményeket!

Kiemelt kép: Getty Images