Viszlát, orvosi váróterem! (x)

Van egy igen összetett érzés, ami akkor fog el minket, mikor már legalább negyedórája ülünk az orvosi váróteremben: égető türelmetlenség, aggodalom az egészségünkért és a gondolat, hogy a várakozás alatt milyen és mennyi fertőzést elkaphatunk, miközben csupán egy egyszerű betegséggel vagy tünettel ücsörgünk ott. És ez az érzés csak rosszabbá válik, ha koronavírus-gyanú miatt kell szűrővizsgálaton részt vennünk.

A váróteremben összezsúfolódott potenciális betegek között – ha épp mi magunk nem is vagyunk fertőzöttek – jóval nagyobb az esélye a koronavírus átadásának. A távolságtartás lehetetlensége és a gyakran helytelenül viselt maszkok sem segítenek a helyzeten.

Felmerül a kérdés: mit tehet ilyenkor az ember?

Szerencsére „túlzottan 2021 van” ahhoz, hogy ilyenkor rátelefonáljunk háziorvosunkra, aki ezután felkeresi az országos tesztelőhálózatot, akik – kapacitásuk szerint – kiérkeznek hozzánk. Ez – ha szerencsénk van – történhet még aznap, de akár napokkal később is. Az állami hálózat leterheltsége, a zsúfoltság viszont nem ígér azonnali eredményeket. Ekkor a kezünkbe kapjuk telefonunkat, laptopunkat, bepötyögjük a keresőbe, hogy „covid-teszt azonnal”, és reménykedünk, hogy találunk valami gyorsat és megbízhatót. A mobilszűrés.hu filozófiája szerint ideje túllépni a helyhez kötött szűrővizsgálatok világán és természetesnek venni, hogy annyi mindenhez hasonlóan a tesztelés, a szűrővizsgálat is házhoz megy. Mutatjuk is, hogyan néz ez ki a gyakorlatban!

A varázslatos „két kattintás”

A Revolut, a Wolt futár és az Amazon korában könnyedén hozzászokhatunk a gyors és kényelmes ügyintézéshez olyannyira, hogy már szállóigévé vált a mondat: ugyan, ez neked csak két kattintás! És szerencsére a Mobilszűrésnél pontosan így van: a mobilszures.hu főoldalán elég beírni a nevünket, az e-mail-címünket és a telefonszámunkat. És ennyi. Két kattintás. A Mobilszűrés kollégája ezután egy órán belül visszahív minket, időpontot egyeztet velünk. Igényünk szerint kérhetünk Covid-19 antigén gyorstesztet,  PCR-szűrést vagy – ha oltás, megbetegedés utáni védettségünket szeretnénk ellenőrizni – szerológiai antitestvizsgálatot.

Otthon, utazás és várakozás nélkül

Ezután nincs más dolgunk, mint nyugodtan haladni a napi teendőkkel, hiszen a Mobilszűrés egészségügyi specialistái még aznap kiérkeznek hozzánk, és az otthonunk kényelmében elvégzik a szükséges szűrővizsgálatot. Nincs utazás, nincs zsúfolt váróterem, nincs hosszú várakozási idő, csak kényelmes, gyors és biztonságos szűrővizsgálat, ez pedig azok számára lehet igazán vonzó, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy akár egy napra is kiessenek a munkából, cégvezetésből.

Nem csak szűrnek, nem csak koronavírusra

A kényelem, a gyorsaság és a biztonság már magukban elég erős hívószavak, de a Mobilszűrés nem elégszik meg ennyivel: pozitív teszt esetén hasznos tanácsokkal látnak el, hogy mielőbb túllehessünk a fertőzésen. A koronavírusteszteken felül számos egyéb szűrővizsgálat is rendelkezésünkre áll, legyen szó hajhullásról, általános szűrővizsgálatokról, pajzsmirigy- vagy STD-szűrésről.

„Az emberek igénylik a törődést, ezért mi a Mobilszűrésnél a szakma legjobbjaival dolgozunk együtt; folyamatosan keressük a figyelmes és profi ápolókat, akikkel bővíthetjük a csapatunkat, nyitott pozícióink folyamatosan elérhetők.” – nyilatkozta Varga Krisztián, a Mobilszűrés országos szűrőhálózat-vezetője. A szakember arra a sajnálatos tényre is rámutatott, hogy bár számos betegség megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatokkal, az emberek hajlamosak halogatni azokat, mert tartanak egy esetleges fertőzésveszélytől akár az utazás, akár a várakozás közben.  A Mobilszűrés küldetése, hogy felszámolják ezeket az előítéleteket egy olyan mobil szűrőhálózattal, amely az emberekben felmerülő igényekre válaszol.

MOBILSZŰRÉS:
Tel: +36 1 77 33 550
kapcsolat@mobilszures.hu
mobilszures.hu