Ezeket a recepteket érdemes már most lementeni, hogy jövő húsvétkor ne kelljen keresgélni.

A Nosalty szerkesztősége idén is megnézte, mit evett az ország húsvétkor. Ez alapján Budapesten a legtöbben tojásból főztek, a sonkakirály idén is Heves megye lett, és a legtöbb édesszájú az ország keleti csücskében, Szabolcs megyében volt.

2021-ben legtöbben a húsvéti sonka titkait kutatták, ezzel megelőzve a kaszinótojás és fonott, foszlós kalácsrecepteket is. A kalácssütés Vas megyében volt a legnépszerűbb, a húsvéti receptkeresések 26%-a innen érkezett. Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább sütit sütöttek, méghozzá annyian, hogy ezzel a tavalyi győztes Nógrád megyét is sikerült letaszítaniuk a trónról. Nógrád megye sonkafőzésben is második helyre szorult a győztes Heves megye után. Budapesten a tojásos ételek receptjei voltak a legkeresettebbek, de országszerte nagyon népszerűek voltak a kalácsfonási technikákat és a sonkafőzési trükköket bemutató ajánlók is.

 „Sajnos a pandémia miatt idén húsvétkor is elmaradt a nagy vendégvárás, és csak szűk körben ünnepelt az ország. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a nem vágytak volna az emberek finom falatokra és hagyományos húsvéti fogásokra. Ezt bizonyítja az is, hogy a Nosalty nagypénteki és a szombati egyedi látogatószáma is átlépte az 500 000-es határt, az oldalletöltés pedig a 1,5M-t – mondta Krankovics Béla, a Nosalty digitális lapigazgatója. – Ezért is érezzük fontosnak, hogy a húsvét utáni időszakban fő fókuszba a közösség kerüljön, így egyszerűsített receptfeltöltéssel, receptversennyel is várunk mindenkit, aki megosztaná az országgal a legkedvesebb receptjeit.”

TOP 5 recept, amit a legtöbben kerestek

 1. Kaszinótojás
 2. Foszlós kalács húsvéti sonkához
 3. Fonott kalács
 4. Húsvéti sonka, ahogy dédmamám készítette
 5. Alap tojáskrém

TOP 3 kategória

 1. Kalács
 2. Sonkatekercs
 3. Tiramisu

És a legkeresettebb ajánlók

 1. A tökéletes húsvéti sonka titkai
 2. Így főzd tökéletesen a húsvéti sonkát a profi séfeink szerint
 3. Ezt a 10 hidegtálat készítette el mindenki tavaly húsvétkor
 4. 25+1 húsvéti süti édesszájúaknak
 5. Húsvéti kalács: három-, hat-, sőt, kilencfonatú technikát is mutatunk

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ez is érdekelhet