Online művészeti galéria nyílt fiatal magyar alkotók műveivel

A youngart online galéria értéket teremt, fiatal tehetségeket karol fel, és támogat.

A napokban debütált youngart online galéria azzal a céllal jött létre, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, segítse őket műveik népszerűsítésében és értékesítésében, továbbá, hogy anyagi jellegű támogatást nyújtson. 

Fotó: Trunkó Bálint

Dr. Hatházi Vera ügyvéd, a youngart.hu alapítója már évek óta támogat fiatal művészeket. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körben segítséget nyújtani, ha összeköti őket egy olyan vásárlói közönséggel, akik hozzá hasonlóan szeretik a művészetet, és vásárlásukkal szívesen támogatják a fiatal tehetségeket. Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt. Sokan szeretik ilyen remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag kevés a lehetőség ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A youngart.hu online galériával Vera egy olyan platformot álmodott meg, és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de több száz darabos kollekcióból lehet válogatni, miközben a fiatal művészeket övező társadalmi problémára is megoldást nyújt.

„Az elmúlt években számos művészt volt alkalmam megismerni, és a velük való beszélgetésekből egyre világosabbá vált, hogy mi az, amire szükségük van. Elkezdtem egy olyan szakmai csomag kialakításán dolgozni, amely komplex támogatást nyújthat számukra. Így született meg a youngart, ami egy olyan koncepción alapszik, ami

lehetőséget teremt a tehetségek számára, hogy a művészetükből élhessenek, hogy megismerjék és elismerjék őket”

 – fejtette ki dr. Hatházi Vera. Az online galéria fiatal művészek támogatására irányuló törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán. PR és marketing szakmai támogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi támogatást nyújtó programokat indít.

A youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra és Haumann Máté színészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztro szakember. A nagyköveteket egy-egy youngart-tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotós. A sorozat célja, hogy még közelebb hozza a művészetet a műkedvelőkhöz és a potenciális vásárlókhoz.

TROKÁN NÓRA X LABROSSE DÁNIEL: FIRKAFEJ

HAUMANN MÁTÉ X MURAKAMI PATRICK: ASIL ANOM 2020. 10. 22. popart

OTT ANNA X TETTAMANTI ÁDÁM: ÖNARCKÉP VÖRÖSLAPPAL 2019, OLAJ, VÁSZON

SZAUER JUDIT X SZAX OLIVÉR: JÉGKORSZAK

(Kiemelt kép: ODETT X LABROSSE DÁNIEL, CROWD VOL 03, 2019)