A hónapok óta tartó tervezés és kemény munka meghozta a gyümölcsét, végre megjelent a Nők Lapja legújabb száma, új köntösben, új tartalmakkal, a régiek mellett új szerzőkkel! Fogadjátok szeretettel főszerkesztőnk, Vass Virág beköszöntőjét!

Primőr

Dühös ez a tavasz. Az ablakom előtt az öreg, kopasz gesztenyefa egyfolytában nyög és morog. Muszáj odanézni és észrevenni, hogy az ág hegyén már fénylik a rügy, mindjárt szétveti az élet.

Miközben a természet újrarajzolja a flórát és faunát, mi, nők hihetetlen alkalmazkodóképességünkkel és konokságunkkal nekilátunk, hogy újraalkossuk a világunkat. Kábult, rövid kabátkák másznak elő sötét rejtekükből. Április a tavaszi cipők, a retek és az újhagyma hónapja.

Ez a lapszám, amit a kezében tart az olvasó, szintén primőr.

Egészen zsenge. Együtt gondoztuk, szépítettük, érintkezés nélkül. Érintettként.

Próbáltunk otthon dolgozni, otthon tanítani, bezárkózni, a szüleinkre figyelni, távolságot tartani, nem elválni, nem meghízni, egy láthatatlan ellenség ellen hadakozni (egy kolléganőm bevallotta, hogy a fertőtlenítőflakont használat után egy másik fertőtlenítőflakonnal fertőtleníti).

Miközben ott vannak azok a százezrek, egészségügyi dolgozók, eladók, pedagógusok, közalkalmazottak, mentősök, futárok és még sokan mások, akik nem törődhetnek saját aggodalmaikkal, a családjuk biztonságával.

Ezt a friss, megújult, tavaszi Nők Lapját elsősorban nekik ajánlom.

A fáradt ápolónőnek (Ibolyának hívják), aki oltás közben rámosolygott az anyukámra, és azt mondta neki, milyen szép. A futárlánynak (Mariann), aki nem hajlandó átvenni a borravalót, mert komolyan veszi, hogy érintés nélkül szállít. Dórának, aki alig várta, hogy a megújult Nők Lapja oldalait tervezhesse, és most a kórházban várja a megjelenését.

A járványon át gázolunk egy új tavasz felé. Mégis érezzük mindannyian, hogy… keresem a szót, ami kifejezhetné, mit is érzünk pontosan.

Új mondakör kezdődik. A külső, távolságot tartó világban még nincs nyoma. Csak színe van, és illata. Kis, üde illat ez, olyan, mintha szellőztetnénk.

A gesztenyefa ágán a fekete rigó eszelősen, teli tüdőből fújja. Mintha azt dalolná: azért is, azért is.

Vass Virág, főszerkesztő

A megújult Nők Lapja tartalmából ide kattintva kaphattok ízelítőt!