Ízelítő az áprilisi Nők Lapja Konyhából.

Áprilisi lapszámunkban az egyszerűségre törekedtünk: mutatunk villámgyors csirkemelleket, egyszerű, de nagyszerű tepsis húsokat, válogattunk recepteket szezonális hozzávalókból és különböző nemzetek finomságait is kipróbáltuk. Kellemes sütés-főzést, jó étvágyat kívánunk!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Gyors és gyerekbarát finomságok az áprilisi Nők Lapja Konyhában

Gyors és gyerekbarát finomságok az áprilisi Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Minden napra egy recept

Kiskoromban sokszor hallottam az „inkább ruháznám, mint etetném” mondatot, és bár akkoriban is értettem, mire mondják, sose fogtam fel, miért kerítenek a nagyiék olyan nagy feneket az élelmiszerek beszerzésének, elkészítésének. (Nem rám gondoltak egyébként, hanem valószínűleg az akkor zörgő csontú unokanővéremre, aki egy-két óra leforgása alatt felfalt nyolc darab parizeres zsemlét, míg én kettőnél kidőltem.) Aztán jött a saját háztartás, a karantén, és rá kellett jönnöm, hogy a nagymamámnak megint csak igaza volt: elképesztő energiát igénylő feladat egész nap etetni a családtagokat, főleg a növésben lévő gyerekeket.

Nem tudom, másnál is így van-e, de számomra a bezártság alatt az az egyik legnagyobb kihívás, hogy mindennap olyan étel kerüljön az asztalra, amit megesznek, ha pedig tényleg tetszik nekik, akkor legyen is belőle elegendő mennyiség. (És mindezt főzzem meg két értekezlet között, miközben lemegyünk a játszótérre is.)  Amikor ugyanis ezeket a sorokat írom, megint össze vagyunk zárva, kicsik és nagyok nyitogatják felváltva a hűtőajtót, és alig egy órával a reggeli után azt kérdezik, mikor lesz ebéd. Mivel ilyenkor az amúgy normál vérnyomásom a gyógyszeres kezelést igénylő tartományba ugrik, azzal próbálkozom, hogy heti bontásban felrajzolom egy papírra a napi háromszori étkezés fogásait, kikötöm, hogy mindenki egyszer nassolhat, azon kívül tízóraira és uzsonnára ott az alma, banán, joghurt, egyenek, ha éhesek.  A rendszer körülbelül arra jó, hogy én kicsit jobban érzem magam tőle, de persze azonnal borul minden, mikor a 3,5 éves közli az addig bevált rizses húsra, hogy ő ezt aztán meg nem eszi, a 2 kilónyi gyümölcsből pedig másnapra nincs semmi.

Bízom benne, hogy amikor ez a lapszám a standokra kerül, már újra lehet menni iskolába, óvodába, de akár így lesz, akár nem, a napi főzést nemigen lehet megúszni. Éppen ezért legújabb lapszámunkban igyekeztünk gyorsan elkészíthető, lehetőleg gyerekbarát ételeket összegyűjteni. Mutatunk villámgyors csirkemelleket, „bedobom a tepsibe, és kész” típusú húsokat, rántott zöldségeket és kiadós szendvicseket is. Az édes és sós csúsztatott palacsintákat minden korosztály imádni fogja, és valószínűleg az isteni roládok, illetve piték is nagy sikerre számíthatnak. Természetesen nem feledkezünk meg a szezonális hozzávalók használatáról sem, és azoknak is ajánlunk recepteket, akik rajonganak az olasz, spanyol és török/görög konyha falatkáiért.

Remélem, legalább ezekkel az ötletekkel mindenkinek tudunk segíteni egy kicsit – én már teszteltem: a málnás-túrós pite igenis szerez 15 percnyi boldogságot a legstresszesebb nap közepén is!  

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!