Mi, nők itt vagyunk – megújult a Nők Lapja

Új logóval és új rovatrendszerrel jelenik meg szerdán a Nők Lapja. A megújulást az április 7-én induló „Helló, változó világ! Mi, nők itt vagyunk” kampány kíséri, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen társadalmi változásokra lenne szükség ahhoz, hogy a nők könnyebben érvényesülhessenek a munka, a tudomány vagy akár az egészségmegőrzés területén.

„A Nők Lapja nemcsak Magyarországon, a nemzetközi médiapiacon is egyedülálló jelenség. Úgy tudott mindmáig az ország legnagyobb példányszámú női hetilapja maradni, tudósítani a Holdra szállásról, a Habselyem Kötöttárugyár divatbemutatóiról, a rendszerváltásról, az ökológiai lábnyomról és a Covid járványról, hogy nem felejtette el megmutatni, mi történik mindeközben az emberrel. Ha a ’nőklapjás’ hang személyes is, a metodika mindig tényfeltáró, objektív. Hiszem, hogy ez az egyéni nézőpontú, őszinte valóságábrázolás nemcsak egy nagy múltú műhely hagyománya, hanem a jövő hiteles tartalomgyártásának a záloga is. Célunk, hogy az újság hangjában továbbra is generációk hallják meg a maguk hangját, a megújuló Nők Lapja a következő hetven évben is a nők mindennapjainak krónikása legyen, offline és online” – mondta Vass Virág, a Nők Lapja főszerkesztője.

Természetesen nem csak a társadalomnak, a Nők Lapjának is igazodnia kell a nők megváltozott igényeihez, így a Helló, változó világ! Mi, nők itt vagyunk” kampány indulásával párhuzamosan a több mint 70 éves magazin külsőleg és belsőleg is megújul. A 21. század nőit hivatott megszólítani a régi hagyományokhoz visszanyúló, mégis modern, új logó, az új rovatrendszer és a korábbi közkedvelt újságírók mellett megjelenő új szerzők, podcastok és a nőklapja.hu is.

A Helló, változó világ! Mi, nők itt vagyunk” kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen társadalmi változásokra lenne szükség ahhoz, hogy a nők könnyebben érvényesülhessenek a munka, a tudomány vagy akár az egészségmegőrzés területén.

21 nő beszélt arról, hogy mit várnak a pandémia utáni világtól

A kampányban részt vesz Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes, Cseke Eszter dokumentumfilm-rendező, Dr. Csuka Dorottya molekuláris biológus, Erdős Juci plus size fotós, Fenyőházi Panna székesfehérvári tanuló, a Microsoft DigiGirlz AI Challenge programozói verseny dobogósa, Heal Edina az Egyenlítő Alapítvány alapítója és vezetője, Polgár Judit sakkozó, Juhász Anna irodalmár, Kováts Adél színésznő, színházigazgató, Lakatos Mónika a Romengo cigányzenekar VOMEX-életműdíjas énekesnője, Mészáros Antónia az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, Orosz Györgyi kommunikációs tréner, a Hősök Tere Alapítvány egyik alapítója, Szalay Anna Lilla a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem felszolgálója, Szinetár Dóra színésznő, Tamás Rita a Ne pánikolj, sportolj! közösség alapítója, Tari Annamária pszichoterapeuta, Törőcsik Mária trendkutató, Tóth Mónika az innovatív európai egészségügyi projektekkel foglakozó EIT Health programmenedzsere, Ürge-Vorsatz Diana a CEU professzora, a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület alelnöke, Vojnich Erzsébet Prima Primissima díjas festőművész, Zsédenyi Adrienn énekesnő.

A 72 éves Nők Lapja Magyarország legnagyobb példányszámú hetilapja, 608 ezer olvasóval és 169 ezer eladott példányszámával 2,2 millió kontaktust generál hetente. A régi, megszokott újságírói gárda mellet új, rendszeres szerzőként többek között Al Ghaui Naima, Bus István, Fábián Janka, Kepes András, Grecsó Krisztián, Csányi Vilmos és Kemény Zsófi írásaival találkozhatnak az olvasók áprilistól.