Egy éve nem távolítja el arcszőrzetét – így változott meg az élete

Eldina teljesen felhagyott a szemöldökszedéssel és a bajszát sem hajlandó legyantázni.  

A Koppenhágában élő Eldina Jaganjac az elmúlt hónapokban folyamatosan dokumentálja arcszőrzetének változását Instagram-oldalán, ami 17, 2 ezer követőt, többezer- lájkot és hozzászólást eredményezett. Eldina úgy érzi, ezzel az akciójával sokaknak segített abban, hogy magabiztosabbak legyenek és hűek tudjanak maradni önmagukhoz.

Itt döntött úgy Eldina, hogy felhagy a szőrtelenítéssel

A „szőrös élet” nem hirtelen fellángolásból jött, sokkal inkább egy jóval hosszabb folyamat, tapasztalás eredménye. „Egyre frusztráltabb lettem attól, hogy szőrtelenítenem kell annak ellenére, hogy nem tesz boldoggá. Az emberek a hajukat sem borotválják le csak úgy, akkor miért kéne az arcomat csupaszon viselni?

Úgy érzem, elpazarolt idő a szőrtelenítés, sokkal fontosabb dolgokra fordíthatom azokat a perceket.

Alapvetően nem vagyok a borotválkozás vagy a szőreltávolítás ellen, de bosszantónak tartom, hogy minden nőtől elvárja a társadalom. Ha egy férfi élhet dús szemöldökkel, akkor rám miért néznek furcsán, miért ne élhetnék nőként is így?”

Úgy érzi, nagyon sok nőnek adott erőt

Negatív kommentek

Az Insta-sztárrá vált lány rengeteg levelet kap olyan nőktől, akiket hasonlóan frusztrál a nagy anti-szőrzetkultusz. Szintén úgy érzik, hogy nyomásként nehezedik rájuk a szőrtelenítés, és ha nem tesznek eleget a bevett szokásnak, akkor bántás éri őket. „Rengeteg olyan nő él a világban, akiket hasonlóan dús szőrzettel áldott meg a sors, egyáltalán nem rendkívüli dolog.

A képeim láttán talán 100 negatív üzenetet kaptam férfiaktól, és csak 4-5-öt nőktől

– szembetűnő a különbség.”

Eldina legfontosabb üzenetének azt tartja: mindig legyünk hűek önmagunkhoz és minden lépésünket magunkért és ne másokért tegyünk. „Azt hiszem, az lenne a legfőbb tanácsom, hogy ha az emberek nem szeretnek téged dús arcszőrzettel, úgyis találsz olyan barátokat, akik elfogadnak ezzel a külsővel, és fontosabb nekik hogy mit a gondolsz és hogyan érzel. Ki ne vágyna arra, hogy saját magáért szeressék? ”

Nem szeretne megfelelni a szépségnormáknak

Mi lesz 10 év múlva?

„Úgy gondolom, hogy a szépségnormák véletlenszerűek és folyamatosan változnak. Ami most fontos, 10 év múlva teljesen lényegtelenné válhat. Ezért sem értem, miért kellene minden nőnek ezekhez a normákhoz alkalmazkodnia. Továbbá nagyon fontos, hogy soha ne félelemből cselekedjünk, ne azért szőrtelenítsünk, mert ezt várják el tőlünk. A lényeg, hogy mi, hogyan tetszünk magunknak!”

Egy év után így néz ki most Eldina, és nagyon boldog új külsejével

Az Unibrow Movement alapítója

Egyébként nem csak Eldina szereti dús szemöldökét megmutatni a világnak. Sophia Hadjipanteli, amerikai modell is kukába dobta a szemöldökcsipeszt, a nagyobb hatás érdekében még erős feketére is festi dús szemöldökét. Feltűnő trendjével ő lett az Unibrow Movement alapítója, vagyis az egybe-szemöldök mozgalomnak, aminek azóta több hű követője van.

Sophia Handipanteli az egybe-szemöldök mozgalom alapítója kép: @hollywoodiha.ir / Instagram

Képek: @edina_jaganjac / Instagram