Takarékos, kényelmes és vonzó – Itt a megújult Jaguar F-PACE (x)

A 2017-ben a világ legszebb és legjobb autójának egyaránt megválasztott F-PACE 2021-ben kívül-belül megújult. Minden idők legpraktikusabb Jaguar sportautója új formájában hatékonyabb, kifinomultabb és biztonságosabb, emellett minden eddiginél könnyebben kezelhető kényelmi funkciókat nyújt vezetőjének.

A sportos teljesítményével és tágas tereivel a SUV-ok közé kívánkozó, azonnal felismerhető sziluettjével, kifinomult formavilágával és elegáns belső kivitelezésével a megszokott terepjáró-feelingtől azonban fényévekre lévő F-PACE nemcsak megjelenésével hódít. A műszaki szempontból minden elemében ultramodern Jaguar gondoskodik utasai biztonságáról, fejlett fedélzeti elektronikája révén pedig a szórakoztatásuk sem szenved hiányt, miközben lenyűgöző menetképességeinek köszönhetően bármilyen úton, bármely időjárási viszonyok között helyt áll.

Szemet gyönyörködtető vonalvezetés

Az F-PACE azonnal felismerhető profilja nyomban elnyerte a szakma és a közönség tetszését, a továbbfejlesztett formaterv pedig az eddiginél is határozottabb sziluettet kölcsönöz az autónak. Az új kialakítású motorházfedél, a keskeny, teljes LED-es fényszórók, az új hűtőmaszk, valamint az új hátsó lámpatestek és lökhárító magabiztosabbá teszik a szabadidőautó megjelenését, ugyanakkor megmaradt a SUV-ok szögletes, robosztus formavilágával szembemenő, kecses és könnyed, tipikusan F-PACE-es vonalvezetés. A Jaguar elkötelezte magát a nagy szilárdságú, de mégis könnyű járművek építése mellett, és ezt a hagyományt az új F-PACE is folytatja, alumínium vázszerkezete jelentős részben újrahasznosított alumínium felhasználásával készül.

Kényelem az egész családnak

A könnyedén „belakható”, kompakt külső méreteihez képest rendkívül tágas – akár 778 literes csomagterű – F-PACE gyorsan az egész család kedvencévé válik, szépségesen megmunkált, vadonatúj belső tere pedig az eddigieknél is exkluzívabb utazási élményt nyújt. Kifinomult részletek, prémium anyagok és könnyedén kezelhető funkciók széles köre teremt pihentető környezetet minden utas számára. A megújult ülések szélesebb párnázatot, kibővített masszázsfunkciót, valamint nagyobb felületen működő hűtő- és fűtőfunkciót kaptak. Az utastéri levegő ionizálás jobb légminőséget szavatol: a Nanoe technológia eltávolítja az allergén anyagokat, valamint semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Galéria | 7 kép

Takarékos, kényelmes és vonzó – Itt a megújult Jaguar F-PACE (x)

Takarékos, kényelmes és vonzó – Itt a megújult Jaguar F-PACE (x)

Fotó megosztása:

Teljesítmény, takarékosan

Az F-PACE összes modellje intelligens összkerékhajtást és nyolcfokozatú automata sebességváltót kapott.  A Jaguar legkorszerűbb dízel és benzines motorválasztéka mellett izgalmas újítást jelent a Plug-in Hybrid hajtáslánc megjelenése ebben a kategóriában is. A hálózatról könnyedén tölthető benzin-elektromos hibrid nemcsak 404 lóerős csúcsteljesítménye miatt figyelemreméltó, hanem akár 53 km tisztán elektromos hatótávolsága okán is. Ezzel a teljesítménnyel nemcsak a napi városi ingázás oldható meg takarékos és fenntartható módon, de hosszabb utakra is bátran indulhatunk, hiszen a töltés csökkenésével autónk észrevétlenül kapcsol át benzines hajtásra.

Biztonságos útitárs

Lenyűgöző menetdinamikája és könnyű manőverezhetősége mellett az új F-PACE a legkorszerűbb vezetőtámogató technológiák terén is élen jár. A választható sávtartó és parkolási segéd mellett – mely a külső kamerák képét digitálisan összerakva felülnézetből is mutatja az autó teljes környezetét, így a legszűkebb helyekre is könnyedén és biztonságosan beparkolhatunk – említést érdemel a kiszállás-felügyelet funkció, amely az ajtó nyitásakor figyelmezteti az utazókat, ha közeledő autót vagy kerékpárost észlel. A kategóriában első ízben alkalmazott aktív útzaj-csillapítás folyamatosan méri és semlegesíti a menetzajokat, csökkentve ezzel a vezető fáradékonyságát. A vezeték nélküli szoftverfrissítés lehetővé teszi, hogy a sportos szabadidőjármű rendszerei mindig naprakészek legyenek. A központi, a korábbinál másfélszer nagyobb HD érintőképernyőn keresztül egyszerűen és gyorsan érhetőek el a leggyakrabban használt funkciók. Ugyanitt pár mozdulattal az útviszonyokhoz vagy vezetési stílusunkhoz tudjuk igazítani az autó menettulajdonságait, könnyedén megszelídítve akár a legvadabb terepet is.

További információk: https://www.jaguar.hu/jaguar-range-f-pace