„Keményen tudok edzeni, de mindig is látszódni fog, hogy háromszor szültem”

Jennifer Garner új filmje már látható a Netflixen, és ennek apropóján nyilatkozott a színésznő például arról, hogy már nem érdekli, hogy a teste örökre megváltozott a szülések után. Illetve arról, hogy mi jelenti számára a nagybetűs boldogságot.

Jennifer Garner legújabb filmje, az Igen nap című családi vígjáték már látható a Netflixen, ezért a színész újra a média érdeklődésébe került, és végre nemcsak a Ben Affleckkel való szakítással kapcsolatban kérdezgetik, hanem előtérbe kerültek olyan kérdések is, mint hogy hogyan éli meg az anyaságot. Garner és Affleck kapcsolata egyébként 2015-ben ment teljesen tönkre, a válást 2018-ban adták be. Ben Affleck azóta is többször nyilatkozta, hogy élete legnagyobb hibájának tartja, hogy hagyta tönkremenni a házasságot, amit egyébként súlyosbodó alkoholproblémái bombáztak szét véglegesen. Garner azonban úgy tűnik, hogy jól van, és erről egy kedves podcast-beszélgetés alapján is megbizonyosodhatunk.

Egy átlagos anya Hollywoodban

Garner azon színészek közé tartozik, akik a hollywoodi sztárság ellenére is valóságosnak tűnnek. Ő azonban nemcsak a médián és filmjein keresztül mutatja magát nagyon normálisnak: szinte mindenki, akivel valaha dolgozott, imádta, és szuperlatívuszokban nyilatkozik róla. A The Hollywood Reporter legfrisebb számának is ő a címlapsztárja, a magazinban található cikkben például Jason Reitman rendező is nyilatkozott róla, aki a 2007-es Juno című filmbe választotta őt az örökbefogadó anya szerepére: „Gátlástalanul őszinte, olyan módon, amivel manapság már nem találkozik az ember. Mintha versenyt űznének az emberek abból, hogy semmi sem érdekli őket. De Jennifert érdekli és ő törődik: törődik a családjával, a színészettel, a tánccal, a főzéssel, egyszerűen mindennel.”

Igen nap

Allison és Carlos szülők, és mint oly sokan, sok mindenre nemet mondanak gyerekeiknek. Legnagyobb lányuk felvetésére belemennek abba, hogy tartsanak egy teljes napot, amikor viszont mindenre igent mondanak, legyen az bármekkora őrültség. A nap természetesen őrültebb lesz, mint gondolták és mélyebb problémákat hoz felszínre, mint arra számítottak. Tökletes családi kikapcsolódás a hosszú hétvégére – a Netflixen szinkronizálva és felirattal is megtalálható.  

A színésznő egyébként annak tudja be azt, hogy egyszerűen megpróbál normális és kedves lenni, hogy West Virginiában nőtt fel, ahol jellemző ez a fajta kedvesség. Hogy mennyire nincs elszállva magától és mennyire hétköznapi módon éli az életét, arról egy néhány nappal ezelőtt megjelent nagyon kedves és egyébként egészen tanulságos podcast beszélgetésből is meggyőződhet az, aki hallgat angolul ilyesmit. Garner Giovanna Fletcher műsorának, a Happy Mum Happy Babynek (Boldog mama, boldog bébi) a vendége volt, ahol természetesen az Igen nap volt az apropó, többek között arról beszélgetett Fletcherrel, hogy milyen volt a forgatás, amit egyébként pont akkor fejeztek be, amikor beütött a járvány, és hogy ennek fényében milyen érdekes az Igen nap, hiszen azóta egy teljes „nem év”-en vagyunk túl.

Arról is őszintén beszélt, hogy a karantén alatt kilövette a fülét, és ugyan 48 éves, de előtte azért felhívta a szüleit, akikről meghatottan mesélte, hogy mennyit dolgoztak azért, hogy megvalósíthassa álmait, és annak ellenére is támogatták, hogy nem ügyvédnek tanult, hanem a színészetet választotta. Az is szóba került, hogy már gyerekkorában is készült az anyaságra, illetve hogyan élte meg azt, hogy karrierje csúcsán esett teherbe. „Mindig tudtam, hogy a család fontosabb, mint a karrier” – mondta. Azt is elmesélte, hogy a színészetet mindig ideiglenes dolognak tartotta és titokban azt várta, hogy egyszer vége lesz, visszaül az iskolapadba és normális felnőtt életet fog élni. Sőt, néha még ma is benne van ez az érzés. Az is kiderült a beszélgetésből, hogy mindig arra készült, hogy nappal otthon lesz majd a gyerekeivel, esténként pedig színházban lép fel. Hogy nem így történt, az szerinte csak egy véletlenen múlott, illetve azon, hogy megkapta első tévés szerepét a Zoya című filmben.

Büszke a testére

Az Alias című sorozatot forgatta, amikor először terhes lett, és eleinte nem is merte bevallani a forgatáson – először csak a kaszkadőre tudta, aki emiatt egyre több, fizikailag megterhelő jelentbe állt be helyette. Miután Fletcherel végigbeszélték a podcastben, hogy hogyan élték meg terhességeiket, szóba került az is, hogy a babavárás (három gyereke van: Violet, Seraphina és Samuel) miatt a teste megváltozott, és hogy egyáltalán nem tartozik azok közé az anyák közé, akiknek könnyen ment a szülés előtti alak visszaszerzése. Vagyishogy inkább azok közé tartozik, akiken végérvényesen nyomott hagyott a babavárás, de ma már büszke erre.

„Vannak olyan hihetetlen nők, akiknek a teste – mindegy, hány gyerekük van – visszabillen az eredeti állapotába. Visszaalakul a csípőjük, nem marad hasuk sem – magyarázta. – Több barátnőm is van, akiknek ilyen az alkata, és persze én velük örülök ennek. Én viszont nem tartozom közéjük.”

Persze azt is elmondta, hogy mindez nem azért van, mert nem próbált meg dolgozni az ügy érdekében. „Nagyon keményen tudok edzeni és nagyon fitté is tudok válni, de akkor is úgy nézek ki, mint egy nő, aki három gyereket szült. És mindig is így fogok kinézni” – mondta. A színész felhozta azt is, hogy már 2014-ben is beszélt erről Ellen DeGeneres műsorában, hiszen akkoriban állandóan azt pletykálták, hogy újra terhes. Illetve azt is elmondta, hogy noha 48 éves múlt és egyedülálló, még ma is előfordul, hogy a hasa miatt azt hiszik, babát vár. Pedig csak arról van szó, hogy igen, terhes hasa van. Ahogyan akkor DeGeneresnek is elmondta, a terhes has ott van és ott is marad, neve is van: Violet, Sam és Sera. Ezek csak testek, amelyeknek hálásnak kell lenni a szolgálatért, amit tettek a családért – summázta a műsorvezető és a színésznő. És miben változott Garner, amióta gyerekei vannak? Sokkal kevésbé ítélkező másokkal szemben. Az igazi boldgoságot pedig az okozza számára, amikor a gyerekei olyasmit kérnek, amit egyedül ő tud teljesíteni a világon.

Kiemelt kép: Getty Images