Repüljünk vissza az időben a Szomszédok tematikus sétájával!

Minden helyszín nosztalgikus érzéseket ébreszt majd bennünk.

Többnyire napos időt mondanak a hosszú hétvégére, így érdemes szabadtéri programok után néznünk. Budapesten minden bizonnyal ki lehet majd tenni megtelt táblát a Margitszigeten, a Városligetben és a Normafán is, vagyis a garantált távolságtartás érdekében jobban jár az, aki kevésbé frekventált helyekre megy.

Most azoknak adunk egy remek tippet, akik szeretik a tematikus sétákat és/vagy Szomszédok-rajongók, találtunk ugyanis egy térképet, amely jelöli a legendás magyar telenovella főbb helyszíneit – a gazdagréti lakóteleptől Mágenheim doktor (Kulka János) kedvenc uszodáján át az Alkotás presszóig, ahol az idegenvezetőből lett bárpultos, Alma (Fehér Anna) mérte a konyakot.

szomszédok

Az 1987 és 1999 között sugárzott sorozatra százezrek gondolnak nosztalgiával, a Takács, a Mágenheim és a Vágási család életének fontosabb momentumait bármikor fel tudnánk idézni mi is. A Szomszédok-térkép minden állomását végigjárni nem kis vállalás, de egy-egy helyszín felkeresése is jó ötlet lehet. Természetjáróknak például jó szívvel ajánljuk Szelényi János (Trokán Péter) erdőmérnök bázisát a 2. kerületi Szépvölgyben. Akiket viszont a legikonikusabb helyszín, a főszereplők lakóhelye érdekel, azok Gazdagrétre, a Lantos utca 8. számhoz menjenek – bár hozzá kell tennünk, hogy a valóságban a Csiki-hegyek utca 1. számú házban forgott a kamera. Gazdagréten megnézhetjük még az iskolát, ahová Mágenheim Julcsi (Ábel Anita) járt, és ahol Vágási Judit (Ivanics Ilona) tanított, és ha már úgyis arra járunk, csak egy köpés onnan Sasad és Szikszay Etus (Csűrös Karola) otthona, amely egyben a keramikus műhelye is volt.

A teljes helyszínlista elérhető: itt

(Kiemelt kép: Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ / Fortepan)