Praktikus desszertek változatos alkalmakra – Megjelent a Nők Lapja Konyha Desszert különszáma

Ízelítő a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából.

Nincs ötleted a gyerek szülinapjára? Délután átugranak a csajok és nem tudod, hogy mivel kínáld őket? Esetleg magadat ajándékoznád meg egy stresszes nap után? Desszert különszámunkban a lehető legkülönfélébb élethelyzetekre válogattunk recepteket, melyekből kezdők, haladók és profik is egyaránt találhatnak kedvükre valót. Kellemes sütögetést kívánunk nektek!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 16 kép

Jaj, mit süssek?

„Milyen desszert legyen vasárnap, amit mindenki szeretni fog? Születésnapja lesz a gyereknek. Meglepném a páromat egy romantikus, házi finomságokat tartalmazó reggelivel.
Hétvégén ünnepeljük apósom névnapját, illene vinni egy kis süteményt  a bor mellé.
Kéne valami sós ropogtatnivaló, ha már végre átjönnek a csajok dumálni.
Szombaton gulyást főzök, a „második” lehetne egy kiadós édesség. Irtó vacak napom van, ide nekem azonnal egy kis szénhidrátot, hogy túléljem!
Kirándulni megyünk, kell nassolnivaló, de mi az, ami szállítható és elvan hűtő nélkül is?
Idén nyárra tényleg lefogyok – de azért egy kis bűnözés még belefér, ugye?”

Úgy tippelem, nem én vagyok az egyetlen, akinek ezek a mondatok rendszeresen átfutnak a fején, ezért találtam ki, hogy legújabb Desszert magazinunkban minden élethelyzetre mutassunk néhány kipróbált receptet. Igyekeztem a leggyakrabban előforduló „alkalmakat” összeszedni, és ugyanúgy gondolni a délutáni édességehetnékre, mint a jeles ünnepekre készíthető finomságokra.
Alkottunk például villámgyorsan összedobható desszerteket, de napokkal előbb elkészíthető, akár lagziba vihető falatokat is. Ráérős napok reggelijéhez fenséges kelt tésztás péksüteményeket ajánlunk, és arra is van ötletünk, ha egy kiadós leves után már csak édességet kínálnál. Kiemelten foglalkozunk a családi ünnepeken tálalt süteményekkel, és persze a „mezei” hétvégékről sem feledkezünk meg, mikor a szűk családot kényeztetnéd egy kis nyalánksággal. 
Nem kell elkeseredned, ha kezdő konyhatündér vagy, pofonegyszerű süteményeket is találsz a lapban, de a haladók sem fognak unatkozni, ha belevetik magukat egy
sellő- vagy varázslótorta összeállításába. Nem feledkeztünk meg a glutén- és/vagy laktózérzékenyekről sem, sőt mutatunk szénhidrátcsökkentett desszerteket is arra az esetre, ha számolod a bevitt szénhidrátot.
Bízom benne, hogy tényleg minden helyzetben találsz majd megfelelő receptet, és amikor a fenti kérdések bármelyike felmerül benned, máris kész válaszod lesz rá!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!