Nehéz eligazodni a meserengetegben, ha egy jó mesét szeretnénk bekapcsolni a gyereknek úgy, hogy az le is kösse. A korhatár feltüntetése segíthet a választásban, de sokszor kevés a sikerhez. Az alábbi meséket egy hároméves is „tesztelte”, és nagy kedvencek lettek.

Egy három -, négyéves gyerek számára a valóság és a képzelet még egy csomagba tartozik, nem tudják mindig szétválasztani a kettőt. Ezért fontos, hogy csak olyan rajzfilm elé ültessük őket, amelyek segíthetnek nekik a világ megértésében. A Netflixen könnyen beállíthatunk külön gyerek menüt, így biztosan nem kerül a listába felnőtt tartalom. Mutatjuk is a legcukibbakat!

Napnyuszik

A 2 évados orosz sorozat középpontjában 5 színes nyuszi áll (Turbo, Big Boo, Iris, Shiny és Hopper), akik általában Sunny Parkban játszadoznak és mindig valamilyen kalandba keverednek. A sorozat sikerének titka talán az, hogy ez a mese tökéletes leképezése egy bölcsis közösségnek. A színes puhaságok nem beszélnek, kizárólag cuki hangon kommunikálnak.

Napnyuszik (Kép: Netflix)

Turbo (narancssárga) a nyuszik vezetője, magabiztos, jószívű, és kedves, de mindig parancsolgat a barátainak. Big Boo (rózsaszín) egy túlsúlyos nyuszi, aki szereti a fagylaltot, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megszerezze, annak ellenére, hogy kissé ügyetlen. Iris (bíbor) egy sötétlila nyuszi és van egy testvére, Shiny. Ő a cián színű kisnyúl, fél a magasságtól, sír, amikor elviszik a dolgait, vagy ha valami különleges tárgya tönkremegy. Hopper (zöld) a legfiatalabb, kissé csintalan, ő az, aki mindig elindítja a kalandokat. Csinál kegyetlen dolgokat is, amiért a barátai haragszanak rá, de mindig bocsánatot kér. Külön vicces, hogy van a mesében egy farkas, aki el akarja kapni a nyuszikat, de hihetetlenül bénán csinálja, itthoni kis tesztelőnk rajta mulat a legjobbakat. 

Cimbik

A cimbik ugrándoznak, pörögnek, siklanak és nevetgélnek, miközben élvezik barátaik társaságát és rengeteg új dolgot tanulnak varázslatos világukról. Nagyon sokáig képes lekötni a kicsiket, de a szinkron felnőttként néha kicsit idegesítő.

Cimbik (Kép: Netflix)

A főcímdalban felcsendülnek a szereplők, örömmel utánozzák a kicsik. A Cimbik jók, kedvesek, tettre készek! Bármilyen problémát megoldanak, legyen szó egy fészekből kiesett tojásról, amit vissza kell juttatni a mama madárhoz, vagy a kedvenc üveggolyó megtalálása, ami véletlenül elgurult. 12 perces részek követik egymást, egyelőre 2 évad készült belőle.

Ici-pici cicák

A cicák történetei nemcsak a Netflixen, de az HBO Go-n is elérhetőek. Süti, Cuki és Puding testvérek, rendszerint valamilyen kalamajkába keverednek úgy, hogy ők tulajdonképpen jót akartak. Tudni kell róluk, hogy nem bírnak ellenállni az édességnek és rettentő kíváncsiak. Sokszor versengenek egymással és nagyon szeretik a szüleiket.

Ici-picic cicák (Kép: HBO Go)

A sorozat egy szerethető, játékos és vidám műsor, melyet a magyar szinkron kiválóan követ le. Minden történet érthető és kedves. Az külön aranyos, hogy akármekkora bajt okoznak, anya és apa sohasem haragudnak meg annyira, hogy ne végtelen türelemmel mondják el, mit, hogyan kellett volna tenni.

Shaun, a bárány

Talán egy kicsit nagyobbaknak való, de ez az a mese, amit a szülők is legalább annyira élveznek, mint a gyerekek. Shaun a többi bárány között él egy kis tanyán, ahol ő a nyáj esze. Kíváncsisága néha különös helyzetekbe sodorja őt és a nyájat is, de minden problémát képes megoldani. A nyájra Bitzer, a terelőkutya vigyáz, aki szigorúan betartatja a katonás rendet, legalábbis megpróbálja betartatni.

Shaun, a bárány (Kép: Netflix)

Bitzer igazi brit, semmi pénzért nem hagyná ki a teázást, melyhez egy angolhoz méltóan szendvicset is fogyaszt. Bitzer ugyan szigorú, azonban jóban van a nyájjal és néha szemet huny az idétlenkedések felett, és néha még ő maga is beszáll a játékba. A gazda egyedül él a tanyán az állatokkal, a munkát szereti Bitzerre hagyni. Viccesen rajzolódik ki a karaktere, és azt is megtudhatjuk, mennyire lelkesítik a technikai újdonságok és a drumm & bass zenei műfaj. És persze ott a nyáj! Tipikus birkák, sok emberi tulajdonsággal, akik néha azért kaphatóak valami újra, ha Shaun kitalál valami izgalmasat.

Kiemelt kép: Getty Images

Szerző: Sinkó Edit