„Én nem voltam az a típus, akit, ha kidobnak az ajtón, visszamászik az ablakon”

Ismét visszatér a képernyőre a 90-es évek népszerű topmodellje, Liebhaber Judit, akit ezúttal a YouTube-on kísérhetnek figyelemmel a nézők Erősebb Igen című műsorában, amely Dobó Katával debütált.

„A koronavírus miatti szünetben sokan elgondolkozhattak arról, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben. Én is így tettem – mondta Liebhaber Judit az Erősebb Igen háziasszonya. – El is határoztam, hogy megvalósítom régi álmomat egy beszélgetős műsor formájában, amelyben a lényegről szeretnék beszélgetni: érzésekről, indíttatásokról, valamiféle hajtóerőről, ami végigkísér bennünket az életünkben. Így fogalmazódott meg bennem az Erősebb Igen ötlete.” Hozzátette:

„Számos olyan nő van hazánkban, akiket bár sokan ismernek, de kevesen igazán. Rengeteget tanulhatunk tőlük és nehézségeink közepette is erőt meríthetünk a történeteikből. Róluk szól az Erősebb Igen.”

Az online beszélgetéssorozat alapötlete még a 2000-es évekre nyúlik vissza, amikor Liebhaber Judit Los Angelesből hazatérve lehetőséget kapott arra, hogy a kifutók világa után műsorvezetőként is kipróbálhassa magát a Filmmúzeum kulturális műsorában. Már ekkor megfogalmazódott benne, hogy szeretne egy olyan interjúsorozatot, amelyben a mélyebb beszélgetések és érzelmek kapják a főszerepet. Ám az anyai kötelességek és a családi vállalkozás körüli teendők késleltették a megvalósítást. A 2020-as év váratlan fordulatai azonban teret engedtek a régen dédelgetett tervek kivitelezéséhez. Judit műsora sokak számára segítség lehet ebben a különös időszakban, hiszen a korlátozások miatti szeparáltságban még nagyobb igény van arra, hogy érzésekről beszéljünk és inspiráló történeteket hallgassunk. Ez a gondolat inspirálta az Erősebb Igent, amely ahogyan a cím is utal rá – a gyengébbiknek (ám korántsem gyenge) titulált nem igenlő döntéseit helyezi a fókuszba.

Amerika, kudarcok, Andy Vajna

Az online beszélgetéssorozat mély, olykor igen felkavaró párbeszédeknek ad helyet és társadalmi szempontból is fontos kérdéseket jár körül. Vajon miben leszünk másak a koronavírus után? Mit tanult az emberiség a karanténban töltött idő alatt? Mi van a #meetoo mögött? Hogyan kezeljük ezt a jelenséget? A nézők epizódról epizódra újabb nézőpontból ismerhetik meg ezeket a megkerülhetetlen témákat.

Az első epizódban Dobó Kata rendkívül őszintén és bölcsen mesél többek között amerikai élményeiről, Andy Vajnáról vagy éppen arról, hogy miért nem volt képes sokáig elhini, hogy tehetséges. Az Amerikában töltött 8 év felidézése közben azt is megtudhatjuk, hogy nem hogy eljutott a Trója című film castingjának utolsó állomásáig Szép Heléna szerepéért, de két héten át közte és Diane Kruger között vívódott a rendező. Akkoriban még nehezen viselte, hogy nem rá esett a rendező választása. Ma már nem bánja: saját bevallása szerint nem neki való Hollywood kegyetlen világa, ahol az utolsó filmje alapján határozzák meg a színészek értékét. A beszélgetésben Andy Vajnával való kapcsolata is szóba került, akire még szakításuk után is egyfajta igazodási pontként tekintett. Minden fontos döntése, dilemmája előtt kikérte a rendező véleményét, akitől sok biztatást kapott.

„Sajnálom, hogy nem látja már azt az időszakot, amikor elhiszem, hogy valamit tudok.” – meséli elérzékenyülve Dobó Kata az Erősebb Igen háziasszonyának, Liebhaber Juditnak.

A beszélgetést itt megnézheted:

Mi várható még a műsorban?

A nézők minden részben egy teljesen új oldalukról ismerhetik meg a vendégeket, akik őszintén beszélnek sorsfordító döntéseikről – karrierről, párkapcsolatról és családról – valamint azokról az érzésekről és indíttatásokról, melyek végigkísérték pályájukat. Mire mondtak igent? Miért éppen akkor? Hogyan tekintenek vissza múltbeli önmagukra? Mit csinálnának ma már másként? Mit tanultak magukról? Az Erősebb Igen efféle kérdésekre keresi a választ, miközben tükröt tart a 21. századi nők elé és kézen fogva vezeti őket az úton.

Kiemelt kép: Erősebb igen