Tavasz- és babavárás, Golden Globe-titkok és gyerekek a neten az új Nők Lapjában

Mire keresnek rá a neten a gyerekek? Milyen érzés öt év után újra babát várni? Milyen a magyar konyha ma? Mit érdemes tudni a Golden Globe-díjátadóról? Sok-sok kérdésre keressük a válaszokat a lapban ezen a héten is.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2021/8. számának tartalmából:

Galéria | 8 kép

Tavasz- és babavárás, Golden Globe-titkok és gyerekek a neten az új Nők Lapjában

Tavasz- és babavárás, Golden Globe-titkok és gyerekek a neten az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Női szerepek

Igencsak szerteágazó az e heti témakínálatunk, nehéz lenne e sokszínű palettáról a szívemhez legközelebb állót kiválasztani. Így aztán legegyszerűbb, ha az aktualitásból indulok ki, ez pedig a böjt, mely naptár szerint már a múlt héten elkezdődött. Szó se róla, ezekben a fagyos, szomorkás téli hetekben sokunkra ráfér a tavaszi tisztítókúra, hogy nagyobb kedvvel és lendülettel lássunk neki mindennapi teendőinknek. Nem könnyű dolog rászánni magunkat, de ha sikerül, hamar látványos, sőt mélyre ható eredményeket érhetünk el: meglátszik a vonalainkon, testi bajaink is elmúlnak, szellemünk felfrissül, s mindez együtt nagyobb önbizalommal tölt el bennünket. Szükségünk is van minderre, hiszen az élet minket, nőket egyre komolyabb kihívások elé állít. Vagy mi magunk vonzzuk ezeket a próbatételeket? Nem tudom, észrevették-e: egyre többen közülünk szép lassan beszivárognak a férfiasnak tartott szakmákba. A Széll Tamás séffel készült interjúnkból megtudhatjuk például, hogy a világon egyre több a figyelemre – sőt egyenesen Michelin-csillagra – méltó női séf. Bár azt gondolhatnánk, ez magától értetődő lenne, hiszen otthon is többnyire a nők főznek, de nem az. Legalábbis eddig nem így volt. Hogy a megcsontosodott hierarchia vagy a strapás munka az oka, arról viták folynak, de az biztos, hogy interjúalanyunk örömmel üdvözli a nyitást.
Hasonló változást észlelhetünk a népszerű sorozatok alkotóinak sorában is. A legismertebb talán A Grace klinika, mely tavaly ősszel már a 17. évfolyamánál tartott. Ugyancsak női történetmesélője volt az évekkel ezelőtt nagy sikerrel futott Szívek szállodája című „dramedy”-nek is. Ez csak a két legismertebb mert időközben gombamód szaporodnak a különféle csatornákon azok a minisorozatok is, amelyek szintén női alkotókhoz köthetők, sőt sorra nyernek rangos díjakat. Bár, ha jól meggondolom, így volt a honi televíziózás kezdeteikor is, legfeljebb nem tudtunk róla. Annak idején a Futrinka utca lakóinak történetét a felejthetetlen Bálint Ágnes írta, a szerethető figurákat Bródy Vera alkotta. Látjuk tehát: már akkor is voltak sorozatok, még ha többnyire gyermekmesékbe ágyazták is a tanulságokat.
Ezek után talán nem meglepő, hogy e heti címlapszereplőink, az On the Spot alkotói is egy újabb, többrészes kalandra indultak: az úgynevezett blue zone területeit járják végig, azt kutatva, mi a titka annak, hogy az ott lakók közül sokan jó fizikai és szellemi állapotban megérik a százéves kort. Jó lenne kifürkészni a titkukat, mert azzal talán saját földi létünk filmsorozata is hosszabb ideig pereghetne.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!