Ha gyakran ülsz online mítingeken, érdemes változtatnod a korábbi sminkrutinodon. A kamera ugyanis teljesen mást mutat, mint a tükör.

Sokunk alapélménye, hogy kisminkeljük magunkat a tükör előtt, egész vállalhatónak tartjuk a végeredményt, majd leülünk a laptopunk kamerája elé és megrémülünk attól, amit a Zoom-mítingen magunkból látunk. Bár minden laptop kamerája és minden webkamera más minőségű képet ad, sokat segít az összhatáson, ha olyan helyen ülünk, ahol szemből jön a fény – így kevésbé látszanak a bőrünk egyenetlenségei és a szem alatti árnyékok (a szem körüli bőr ápolásáról és sminkeléséről itt írtunk bővebben). Emellett sokat segít az is, ha apró változtatásokat viszünk bele a sminkelési rutinunkba: a kamera mindent letompít, ezért érdemes jóval merészebbnek lennünk a megszokottnál. Például az alábbiakkal!

Ragyogó alapok

Mivel egy ideje tart már a highlighter-őrület, biztosan mindannyiunk sminkkészletében lapul olyan termék, amely annyira látványosan fénylik, hogy korábban csak estére mertük használni. Most pont ennek jött el az ideje! Ha folyékony állagú, érdemes keverni az alapozónkkal vagy BB krémünkkel, ha pedig púderes, nyugodtan húzzuk végig egy nagyfejű, tömött ecsettel, vékonyan, az egész arcunkon az alapozás után. Ha ezzel megvagyunk, vigyünk fel belőle még egy réteget az arc- és a szemöldökcsontunkra, imádni fogja a kamera!

Fáradt szemek ellen

Az alábbi trükkel optikailag tágra nyithatjuk és frissé varázsolhatjuk a tekintetünket, még akkor is, ha egész éjjel a Netflixen lógtunk alvás helyett. Valamilyen sötétebb, meleg árnyalatú, matt szemhéjpúderrel (mályva, bézs vagy barna) satírozzuk át a mélyítővonalat (ahol a mozgó szemhéj és a felső szemhéj találkozik). A külső és a belső szemzugba vigyünk fel highlightert, majd a felső pillákat több rétegben fessük ki szempillaspirállal.

Előtte ne felejtsük el használni a szempillagöndörítőt!

Pirospozsgás orca és némi kontúr

Újabb remek trükk, ha kísérletezünk a pirosítónkkal és egy bronzosítóval. Könnyű, vékony alapozás után az almácskákra vigyünk fel selymes fényű arcpírt, majd lazán kontúrozzuk az arccsont alatti részt némi bronzosítóval. Figyeljünk az eldolgozásra, ugyanakkor a kamera megenged határozottabb vonalakat is. Hogy biztosra menjünk, tükör helyett végezzük el azt a műveletet a laptopunk kamerája előtt, lehetőleg olyan fényviszonyoknál, amilyenek a míting alatt is lesznek majd.

Látványos rúzs

Kétség kívül ez a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás, hogy arcunk ilyen-olyan – kamera által odacsalt – hibáiról elvonjuk a többiek figyelmét: egy gyors alapozás és egy nagyon élénk, karakteres rúzs. Bevallom, ez az én kedvenc módszerem, főleg mivel házon kívül mostanában nem igazán érdemes rúzsozni, hiszen a maszk eltakarja. (Arról, hogy mi mindent csinál még a maszk a bőrünkkel, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.) A rúzs fölé felvihetünk szájfényt is, amivel növelhetjük a 3D hatást, és teltebbnek mutathatjuk az ajkainkat.

Monokróm gyorssmink

Ha csak épp néhány percünk van, válasszunk ki egy barack, mályva vagy korallos krémes pirosító stiftet, és dobjunk fel egy monokróm makeupot. Ugyanazt a színt vigyük fel a szemhéjunkra, az orcánkra és a szánkra is, ezzel szépen kiegyenlítődnek az arcunk színei a kamerában is. Ismét érdemes inkább fényes textúrákkal dolgozni: most minden, ami fényvisszaverő, jó szolgálatot tehet nekünk!

Nekem beváltak: Nu Color nagyfejű púderecset,Avon Distillery Lash’d Up szempillaspirál, Bobbi Brown bronzosító púder (nr. 16., Stonestreet), Artistry Sudio Parisian Style Edition ajak- és arcstift, Mádara Cosmic Drops highlighter, L’Oréal True Match alapozó.

Kiemelt kép: Getty Images