Elvégre minden menyasszony olyan fantasztikusan akar festeni az esküvője napján, akár egy filmcsillag.

Normális esetben, vagyis ha nem lenne koronavírus-járvány, akkor ezekben a hetekben egymást érnék az esküvői kiállítások az ország minden pontján. A pandémia miatt hozott intézkedések következményeként ezek az expók ugyan elmaradnak, de ha már úgyis annyit böngésszük a streamingszolgáltatók kínálatát, miért ne inspirálódhatnánk a filmekből? Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb filmes esküvői ruhákat!

Kőgazdag ázsiaiak

A 2018-as sikerfilm minden képkockája pazar, beleértve Araminta Lee (Sonoya Mizuno) esküvői ruháját is. A színes költemény valójában nem is ruha, hanem egy olyan overall, amelyhez egy több ezer Swarovski kristállyal kirakott, háromméteres uszály is tartozik. A mesés kreációt Mary Vogt tervezte.

Warner Bros.

Fogadom

A Rachel McAdams és Channing Tatum főszereplésével készült romantikus dráma egészen álomszerűen kezdődik. A szerelmespár szokatlan körülmények között, egy múzeumban fogad egymásnak örök hűséget, ehhez pedig nem mindennapi esküvői ruha dukál: az ara egy rózsaszín vintage Betsey Johnson miniruhát visel.

Sony Pictures

A csajok háborúja

A két menyasszony egy barátságban épp olyan problémás, mint a két dudás egy csárdában. Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) nemcsak ugyanarra a napra tervezik az esküvőjüket, de mindketten Vera Wang ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent. Az esküvőszervezés során sok hiba becsúszik, de tény, hogy a ruhák hibátlanok.

20th Century Fox

Szeretném, ha szeretnél

Fran Donolly (Bridgette Wilson-Sampras) nagy napja a 2001-es romantikus komédiában ugyan közel sem sikerül olyan csodálatosra, mint amilyenre azt az esküvőszervezője, Mary Fiore (Jennifer Lopez) tervezte, a masnis-csipkés Vera Wang menyasszonyi ruhája ennek ellenére tökéletes.

Columbia Pictures

Igazából szerelem

Mókás esküvőhöz bohókás ruhát visel Juliet, vagyis Keira Knightley karaktere a karácsonyi klasszikusban. Az áttetsző, tollakkal díszített kreáció láttán szinte automatikusan elindul a fejünkben az All You Need is Love című dal.

Universal

Szex és New York: A film

Válogatásunkból persze nem hagyhatjuk ki a filmtörténelem utóbbi éveinek egyik legemlékezetesebb ruháját. Mert bár Carrie Bradshaw és Mr. Big ikonikusnak ígérkező esküvője a New York-i közkönyvárban meghiúsul, a Sarah Jessica Parker által viselt Vivienne Westwood menyasszonyi ruhától mindenki álla leesik.

Warner Bros.

(Kiemelt kép: Getty Images)