Karikó Katalin-interjú, Vanessa Kirby és Elon Musk az új Nők Lapjában

Minden lapszámra, amit kiadunk a kezeink közül büszkék vagyunk, de az e hetire különösen. Nemcsak Karikó Katalinnal készítettünk interjút, hanem a Golden Globe-esélyes Vanessa Kirbyvel is, aki Mundruczó Kornél filmjében felejthetetlen alakítást nyújtott.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2021/7. számának tartalmából:

Galéria | 9 kép

Karikó Katalin-interjú, Vanessa Kirby és Elon Musk az új Nők Lapjában

Karikó Katalin-interjú, Vanessa Kirby és Elon Musk az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Érkezési oldal

Apróhirdetés a fekete-fehér, kocka alakú Nők Lapja 12. oldalán: Fiatal, nyelveket beszélő munkatársat keresünk!
Tizenkilenc éves vagyok, egyik lábamról a másikra állok a Hírlapkiadóban, a páternoszter előtt. Fóbiásan rettegek attól, hogy belépjek, pedig jól jönne a diákmunka a nyári szünetben. A portás kis táskarádiójából recseg az aulába a Déli Krónika, a Blaháról beszűrődik a 4-es, 6-os villamos zaja, kék köpenyes férfi targoncát tol, rajta a cukormadzaggal átkötött újságok: Ludas Matyi, Nők Lapja.
Meglök egy láthatatlan kéz, fellépek a páternoszterre, és úgy érzem, soha többé nem tudok kiszállni. A legfelső emeleten felirat pislákol: Tessék nyugodtan maradni, veszélytelen az áthaladás.
Veszélytelen? Ez nem teljesen igaz.
A Nők Lapja szerkesztőségében valami olyasmi vár rám, ami a megszállottsághoz hasonlatos. Cigaretta-, kávészag, felfordulás, árnyékos, fáradt arcok, manikűrözött kezek.
A napok, hónapok, évek, évtizedek, amik utána következnek, összefolynak. Nem tudom, mi történik közben. Egyre csak írok. Nem azért írok, hogy megéljek, azért élek, hogy megírhassam, és pár flekkben leadhassam.
Sok évvel később ismét a Nők Lapja szerkesztőségében ülök, a lapterv (ahogy mi hívjuk: „kilövő”) fölé hajolva, és azon töprengek, mi is változott. Például nincs cigiszag. Elillant sok minden mással együtt. És még? Hát igen, a tempó. Ami tegnap lendület volt, mára kullogás. Az olvasók időközben olyan dolgokról is tudomást szerezhetnek néhány kattintással, amelyeknek az ismeretéhez korábban csak szakemberek jutottak hozzá, vagy ők sem. Korunk az akadály nélküli értesültség kora. Nincs titok többé a világban. Ez a mondat félelmetes és kegyetlen.
Na jó. De mi történik mindeközben az emberrel?
A Nők Lapja több mint hetven éve erre a kérdésre keresi a választ. Talán másképpen méri az emberit, mint a Google. Ha rajtam és a kollégáimon múlik, továbbra is tele lesz gondolatokkal, kételyekkel, kérdésekkel, esendőséggel és szeretettel. Önért, önnek, kötve-fűzve.

Vass Virág, főszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!