Mesébe illő történet egy amerikai ikerpárról, akik szinte végig egymás közelében éltek.

Amikor néhány évvel ezelőtt Indiana állam kereshetővé tette a korábbi, örökbefogadásokkal kapcsolatos dokumentumokat, az 51 éves Karen Warner különös felfedezésre jutott: nemcsak az derült ki papríjaiból, hogy van egy testvére, hanem az, hogy ikertestvére van, mégpedig egy fiú. A nő ezután sokáig kutakodott különféle, adoptálással kapcsolatos weboldalakon, de nehéz dolga volt.

„Senki nem tudott előállni semmilyen infomációval, hiszen nem volt egy név, ami alapján elindulhattak volna” – nyilatkozta a WTHR-TV-nek. Az áttörtés akkor következett be, amikor Warner megszerezte a helyi szavazási jegyzőkönyveket, és talált három férfit, akiknek ugyanaz a születésnapja, mint neki.

A három közül az egyik különösen érdekes volt: ő ugyanis Warner egykori középiskolai osztálytársa, Mike Jackman volt, akivel ráadásul nem sokkal korábban jelölték be egymást Facebookon, miután több mint 30 éven át egyáltalán nem tartották a kapcsolatot.

Warner ezután ráírt Jackmanre, hogy még az is elképzelhető, hogy testvérek, ezért DNS-tesztet végeztettek, amely igazolta a feltételezést. „Olyan űrt töltött be az életemben ez a felfedezés, amiről nem is tudtam, hogy létezik” – mesélte a férfi a tévériportban. És hogy még hihetetlenebb legyen a történet, az utóbbi években alig néhány háztömbnyire éltek egymástól. „A testvérek a felfedezés óta szinten minden nap beszélnek egymással, és megpróbálnak minél többet találkozni is. ”Olyanok lettünk, mint a borsó meg a héja” – mondta Warner meghatottan.

(Forrás: UPI, kiemelt kép: Getty Images)