„Nem vagy egyedül” – Kisfilm az összetartozás erejéről (X)

A lassan egy éve tartó nehéz és embert próbáló időszakban még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolataink és talán soha nem volt ennyire fontos, hogy érezzük: összetartozunk. Az, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül, erőt és biztos támogatást jelenthet még ezekben a bizonytalan időkben is.

Az elmúlt, közel egy évben az életünk, és az addig megszokott mindennapi rutinunk teljes egészében átalakult. Gyermekeink iskolapadjai átkerültek az otthonainkba, a lakás egy részét pedig sokan irodává alakítottuk. El kellett fogadnunk azt is, hogy a személyes helyett, csak virtuális találkozókra van lehetőségünk, online ünnepeljük a jeles eseményeket, családi évfordulókat és baráti összejöveteleket is így tartunk. A képernyőkön keresztül túrázunk, online „járunk” színházba és koncertekre, és a négy fal között sportolunk. Alkalmazkodóképességünk és rugalmasságunk bár úgy tűnik, nem ismer határokat, de az idő múlásával egyre nehezebb elfogadni a kialakult helyzetet.

Éppen ezért fontos, hogy ezekben a pillanatokban támaszkodjunk és gondoljunk életünk azon szereplőire, akikkel összetartozunk, akik nap, mint nap erőt adnak és segítenek a biztonság érzését megteremteni, legyen szó a mindennapi életvitelünkről, a lelkiállapotunkról vagy épp az egészségünkről. Fontos, hogy emlékeztessük magunkat arra, bármennyire is nehéz most a helyzetünk, nem vagyunk egyedül.

Az összetartozás jelentőségére hívja fel a figyelmet ez a film, melyben sokaknak ismerős dallam csendül fel:

Nem vagy egyedül

Telnek az évek és pereg az élet
A világ más lett, hát készülj fel
Új ez a helyzet, tanulj cseppet
És ne csüggedj most el
Mosoly a szemben, szavak a fülben,
De hiányzik már az érintés
Külön vagyunk, mégis összefogunk

Ez a lényeg ebben és…