Az idei Valetin-nap egészen biztosan más lesz, mint az eddigiek.

Étterembe, kávézóba vagy moziba sajnos nem mehetünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne teljes a szerelmesek ünnepe. Íme néhány remek programötlet, amelyekhez ráadásul ki sem kell lépnünk a lakásból.

Közös reggeli, akár online is

Rendeljünk házhoz reggelit a kedvenc éttermünkből vagy pékségünkből, és kezdjük közösen a napot! Terítsük meg szépen az asztalt, vagy csak huppanjunk le pizsamában a kanapéra, amíg lefő a kávé, megérkezik a reggeli. Akiket a távolság és/vagy a koronavírus most elválaszt egymástól, csak annyi a teendőjük, hogy két különböző címre kérik a szállítást, egy videochat-alkalmazás segítségével pedig máris együtt lehetnek!

Kincskeresés

Válasszunk a lakásban egy-egy szobát, ahol apró ajándékokat rejtünk el párunkak. Például édességet, egy újonnan vett pihe-puha zoknit vagy sálat, egy mutatós telefontokot, egy vicces díszt a műszerfalra vagy bármilyen más apróságot. A kincskeresés felváltva a legizgalmasabb: először a párunk talál meg egy ajándékot a hálószobában, azután mi kutatunk fel valamit a nappaliban. A keresgélést persze lehet segíteni irányító szavakkal.

Függönyt fel!

Ha már unjuk a tévénézést, a társasjátékokat vagy a nagy sétákat, és egyébként is szeretünk együtt színházba járni, akkor rengeteg élő és már felvett online előadás közül választhatunk. Sok magyar színház weboldalán találunk előadásokat és jegyinformációkat, a gyűjtőoldalak pedig több társulat előadásait is streamelik. A magyar színdarabokon túl a jó angolosok a Broadway klasszikus és modern darabjait is megnézhetik.

Sütés-főzés játékosan

Szeretünk ételeket alkotni? Kreáljunk valamit együtt a konyhában! A szabályok: abból kell dolgozni, amit otthon találunk, vagyis tilos konkrét receptet keresni, és annak a hozzávalóit beszerezni. Nézzünk be a hűtőbe, a kamrába, és szedjünk elő mindent, ami szóba jöhet. Igyekezzünk minél összetettebb, ünnepi vacsorát kitalálni! Eresszük szabadon a fantáziánkat, legyünk merészek az ízpárosításokkal, és nevessünk nagyokat, ahogy újra és újra egymásba gabalyodunk a sürgés-forgás közben. Bármi is készül végül, higgyük el, sokkal kedvesebb és maradandóbb élmény lesz, mint ha egy puccos étteremben vacsoráztunk volna.

Vakrandi az ízekkel

Ha elfogyasztottuk a közösen elkészített előételt és főételt, jöhet a desszert, abból is a legromantikusabb, a macaron! Szerezzünk be egy ízválogatást – a Be My Macaronnál például 12 ízből választhatunk –, majd felváltva, bekötött szemmel tippeljük meg, melyikbe haraptunk bele. Igyekezzünk minél kevésbé megjegyezni, milyen ízeket is rendeltünk, hiszen úgy sokkal izgalmasabb a játék. Természetesen meg lehet határozni, mit kap a győztes, aki a legtöbb ízt találja el.

Gifekkel mondom el

Nem szükséges szívecskés bonbonnal vagy képeslappal meglepnünk a párunkat, hogy lássa, szeretjük. Ha már régóta együtt vagyunk, akkor jól ismerjük egymás szeretetnyelvét, így pontosan tudja a szerelmünk, hogy akkor is szeretjük, amikor nem lehetünk együtt, vagy amikor rosszkedvvel ébredünk. A Dreher Gold Facebook-matricáival és Instagram-gifjeivel online és egyedi módon is ki tudjuk fejezni érzéseinket, és nem csak Valentin-napon!

(Fotó: Unsplash)