A Waffles + Mochi című műsor márciusban debütál.

Az egykori first lady gasztrosorozata a gyerekeknek szól, címét a két főszereplőről kapta, akiket pedig a kicsik által is kedvelt édességekről, a gofriról és a mocsiról, vagyis a japán rizssüteményről neveztek el. A Waffles + Mochi annak a több évre kötött megállapodásnak a része, amelyet férjével, Barack Obamával közösen kötöttek a streamingszolgáltatóval.

Az Obamáék tulajdonában álló Higher Ground Production 2018-ban kezdett a Netflixszel dolgozni. A házaspár produkciós cége több dokumentumfilmet is készített a platformra, ott volt például a legjobb dokumentumfilmért járó Oscar-díjat is bezsebelő Az amerikai gyáregység, a fogyatékkal élők táboroztatásáról szóló Crip Camp vagy a Becoming Michelle Obamával a főszerepben.

A tízrészes főzőműsor koncepciója, hogy Michelle Obama és a barátságos bábfigurák, Waffles és Mochi együtt fedezik fel, főzik meg, majd fogyasztják el a világ legkülönbözőbb pontjain népszerű ételeket. A sorozat március 16-tól lesz elérhető a Netflix kínálatában. A műsor hivatalos leírása szerint

„egyszer volt, hol nem volt, a Gyorsfagyasztott ételek Birodalmában élt két jó barát, Waffles és Mochi, akik közös álmot dédelgettek: séfek szerettek volna lenni.

Az egyetlen probléma? Minden, amit főztek, jeges volt. Életre szóló kulináris kalandjuk akkor kezdődik, amikor hirtelen mindkettőjüket felveszik egy különös szupermarketbe. Itt Mrs. Obama, a szupermarket tulajdonosa és az ő varázslatos, repülő bevásárlókosara lesz Waffles és Mochi segítségére, hogy ne tévedjenek el az országok és a nemzetközi összetevők között.”

A Waffles + Mochi együttműködő partnere az a szervezet, amelynek Michelle Obama is tiszteletbeli tagja. A Healthier America (Egészségesebb Amerikáért) friss hozzávalókat biztosít azoknak a családoknak, amelyeknek az élelmiszerek beszerzése a koronavírus-járvány alatt nehézkessé vált.

Azt ugyan nem tudni, hány évre írták alá a szerződést Obamáék a Netflixnél, az biztos, hogy a következő néhány évben legalább nyolc filmet készít a Higher Ground Productions a streamingszolgáltató számára. Lesz köztük sci-fi, természettörténeti dokumentumfilm, animációs és vígjátéksorozat is.

(Fotó: Netflix)