Képzeljük el, hogy a legunalmasabb Zoom-megbeszélésen a kollégáink között megjelenik egy kecske.

A brit farm a túlélésért küzdött, mivel a koronavírus elmosta fő bevételi forrásukat, a rendezvényszervezést. Ám egy zseniális ötletnek köszönhetően a tulaj több mint 20 millió forintot tudott gyűjteni, így megmenekültek a csődtől.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cronkshaw Fold farm (@cronkshawfold) által megosztott bejegyzés

 

A pandémia előtt Dot McCarthy esküvőket, tanulmányi kirándulásokat és egyéb rendezvényeket szervezett a lancashire-i Cronkshaw Fold Farmon, de tevékenységével egyik napról a másikra fel kellett hagynia. A tavaly tavaszi kijárási tilalom alatt azonban remek ötlete támadt, hogyan szerezhetne mégis egy kis bevételt. Áprilisban kiposztolta a farm weboldalára, hogy Zoom-hívásokra „bérelhetők” a kecskéi, és bár maga sem gondolta komolyan a dolgot, másnap reggel kétszáz érdeklődő e-mailre ébredt.

„Légből kapott ötlet volt, bár tudom, hogy az emberek kedvelik a kecskéket, amelyek természetükből fakadóan kíváncsi állatok, szóval bámulják a kamerát is”

 – nyilatkozta a Manchester Evening Newsnak a 32 éves nő, aki öt évvel ezelőtt vette át a vállalkozást az édesanyjától.

A farm kecskéi a világ számos országában felbukkantak már néhány percre, mivel a speciális vendégekre érkezett foglalás az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából, Ausztráliából és Új-Zélandról is. De McCarthy elmondta, hogy van egy család, amely a Margaret nevű kecskét minden szombat reggelre „kibérli”.

Az érdeklődők 5 fontért (kb. 2000 Ft) cserébe hét kecske közül választhatnak (mindegyikük különböző egyéniség), vagy 10 fontért (kb. 4000 Ft) ehető üzenetet küldhetnek, amelyet a kecske a kamera előtt fogyaszt el. Az embereket annyira elvarázsolják a kedves kis állatok, hogy rendre borravalót is adnak, nagyjából 2000 forinttal többet fizetnek a szolgáltatásért.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cronkshaw Fold farm (@cronkshawfold) által megosztott bejegyzés

 

A kecskék abból sem csinálnak gondot, ha nem Zoomon folyik a megbeszélés, tudnak csatlakozni Microsoft Teamsen, Webexen, Skype-on, Google Hangoutson és még sok más platformon.

A videóhívásokra bérelhető kecskék sikerének köszönhetően McCarthy meg tudta tartani az összes alkalmazottját, az extrabevételt pedig arra fogja fordítani, hogy megújuló energiaforrásokat telepítsen a farmra, ezzel is csökkentve a vállalkozása karbonlábnyomát.

(Kiemelt kép: Unsplash)