Vírus és vakcina + a járvány várható utóhatásai a Nők Lapja e heti számában

Sok a kérdés jelenleg (is) a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ezért e heti számunkban kiemelten foglalkozunk a témával. Természetesen interjúk és szórakoztató cikkek is várnak rátok, ha fellapozzátok a magazint.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2021/5. számának tartalmából:

Galéria | 8 kép

Vírus és vakcina + a járvány várható utóhatásai a Nők Lapja e heti számában

Vírus és vakcina + a járvány várható utóhatásai a Nők Lapja e heti számában

Fotó megosztása:

(Meg)világosodás

Beléptünk immáron az új esztendő második hónapjába, túlestünk a legszürkébb, leghidegebb és talán legkevésbé kedvelt hónapon, a januáron. A hosszabb nappalok, a korábban világosodó égbolt mintha pislákoltatna némi reménysugarat, de közben a bezártságnak, ennek a közel egy éve tartó, furcsa exlex állapotnak sokféle hatását észleljük magunkon. Egyre türelmetlenebbek, frusztráltabbak vagyunk munkánkban, magánéletünkben egyaránt, s a szorongás számos olyan feszültséget teremt, melyet nehéz egyedül feloldani. Elbizonytalanodtunk, félünk, akár bevalljuk, akár nem. Nehezünkre esik még a rövid távú tervezés is, nem tudjuk, mi lesz húsvétkor, összejöhet- e a család, s nézhetünk-e egy csöppet előrébb: gondolhatunk-e a nyárra, merjünk- e utazásról, nyaralásról álmodozni? Azt mondják, küszöbön a megváltás, amit a tömeges oltás jelent majd – de mikor? Világszerte akadozik a vakcinaellátás, hamis hírek, félinformációk lepték el az internetet, s habár mérvadó szakemberek mindent megtesznek, hogy eloszlassák a tévhiteket, a rémhírgyártás így is megteszi hatását. Magunk részéről a Nők Lapjában egyet tehetünk ez ellen: olyan embereket szólaltatunk meg, akiknek szaktudásához és hitelességéhez kétség nem férhet. Úgy gondoljuk, dr. Madarász Emília sejtbiológus ez utóbbiak közé tartozik, s örülünk, hogy hasábjainkon megosztja velünk gondolatait, és közérthetően elmagyarázza a járvány valós természetrajzát, valamint a vakcinák hatásmechanizmusát. Nálunk legyen most ő a közelgő tavasz első hírnöke, s ahogy a hosszabbodó nappalokkal világosodik az égbolt, lássunk mi is tisztábban a tudomány fényénél. Mert az ember attól fél legjobban, amit nem ismer. Vagyis a sötétségtől. Örüljünk hát a fénynek, mert az a félelmeinket is szép lassan elűzi.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj