Ha ez a sikkes idős pár feltűnik az utcán, az felér egy divatbemutatóval.

Britt Kanja és Günther Krabbenhöft az ékes példái annak, hogy a divatos külsőnek semmi köze az életkorhoz. A berlini pár stílusa egyszerűen kifogástalan! A 76 éves férfi háromrészes öltönyeit szívesen kombinálja különleges kalapokkal, míg a 70 éves Britt a színpompás ruhák és feltűnő kiegészítők szerelmese. Ha ők ketten kiteszik a lábukat az utcára, a járda valósággal a kifutójukká változik, és mindenki tátott szájjal figyeli az életvidám, sikkes duót.

Güntherre először hat évvel ezelőtt figyelt fel az internet népe, a fotót, amelyen egymáshoz tökéletes passzoló csokornyakkendőt és mellényt, valamint farmernadrágot és fűzős bakancsot visel, rengetegen megosztották – ekkor kapta a hipszter nagypapa becenevet is.

Az idős úr, aki eredetileg szakácsként dolgozott, azóta is a berlini divatélet szerves része: leszerződött egy berlini modellügynökséghez, és még egy könyvet is írt

Csak légy önmagad – Sose vagy túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyél (Sei einfach du! – Zum Jungsein bist du nie zu alt) címmel. A kiadvány azokat a bölcsességeket tartalmazza, amelyeket Günther az évek során összegyűjtött. „Hé, nem számít, mi történik veled, ha azt gondolod, hogy elbuktál, eljön majd a nap, amikor rájössz, hogy a gyengeséged valójában az erősséged” – írja a könyvben. A nyugdíjas korú modell, akit elmondása alapján mindig is érdekelt a divat, de hosszú évek kellettek ahhoz, hogy kiforrjon a saját stílusa, optimistán áll az élethez, Instagram-oldalán pedig nemcsak zseniális outfitfotóival örvendezteti meg 116 ezer követőjét, hanem kultúrtippeket és jó tanácsokat is osztogat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Günther Krabbenhöft (@g.krabbenhoft) által megosztott bejegyzés

 

Párja, Britt korábban profi táncosnő volt, végigturnézta Európát, és éveken át Amerikában élt, mielőtt a nyolcvanas években visszaköltözött Németországba. Az idős hölgy egyébként igazi multitalentum, tervezett már ruhakollekciót, koreografált divatbemutatókat és divatkatalógusok készítésében is részt vett, szabadidejében pedig szívesen fest. Güntherhez hasonlóan Brittnek is több modellszerződést ajánlottak az utóbbi években, többek között Franciaországban és Angliában is van már ügynöke. Legújabb fotóit szívesen megosztja Instagram-követőivel is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Britt Kanja (official) (@britt.kanja) által megosztott bejegyzés

 

Amikor egy interjúban azt kérdezték Britt-től, hogyan tud szellemileg és lelkileg is ilyen jó formában lenni hetven körül, azt válaszolta, „mindenki szembesül kihívásokkal az élete során, és azok válnak öreggé és savanyúvá, akik ezektől kétségbe esnek. (…) Nehéz időket élünk, de csak rajtad múlik, hogy kihozod-e belőle a legtöbbet.” 

(Fotók: Getty Images)