Hütték világát idéző finomságok a februári Nők Lapja Konyhában

Februári lapszámunkban az alpesi hütték világát fogjuk a konyhátokba varázsolni, de mutatunk ötleteket Valentin-napra, farsangra, és ínycsiklandó desszerteket is hoztunk déligyümölcsökből. Búcsúztassuk együtt a tél utolsó napjait!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Hütték világát idéző finomságok a februári Nők Lapja Konyhában

Hütték világát idéző finomságok a februári Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Amit szeretek a télben

Imádom a havat, szeretek sétálni hidegben, hallgatva, ahogy a friss hó ropog a talpam alatt, és ha érintetlen havat látok, ötéves kislánnyá változom, aki mindenáron elsőként akar belelépni. Ebből kiindulva azt gondolhatnánk, hogy remekül síelek, de be kell vallanom, életemben egyszer volt léc a lábamon, amikor egy mindössze nagyobb lépcsőfoknyi méretű dombról kellett volna lecsúsznom vele, de én úgy éreztem, mintha egy síugró sánc tetejére állítottak volna, és inkább gyorsan levettem. Szóval úgy néz ki, meg kell barátkoznom vele, hogy a síelés nem az én sportom, viszont még mindig úgy képzelem az ideális téli pihenést, hogy elmegyek egy síparadicsomba, egyáltalán nem síelek, ámde sokat szánkózom és kirándulok, miközben be-betérek egy Hüttébe, hogy felmelegedjek valami kalóriadús étel/ital mellett. Ezt eddig nem sikerült kihúzni a bakancslistámról, és sajnos úgy tűnik, idén sem fog összejönni, ezért úgy határoztam, ha már mi nem mehetünk a Hüttéhez, akkor legalább az jöjjön hozzánk. Összegyűjtöttünk néhányat a jellegzetes „menedékházas” fogások közül, amelyek nagyon jól tudnak esni egy hideg téli napon, és remekül pótolják a kiadós séta közben felhasznált energiát. Utolsó téli lapszámunkban igyekeztünk minden olyan dolgot összeszedni, amivel egy kicsit feldobhatjuk a fásult hétköznapokat-hétvégéket, mutatunk például látványos fánkokat, déligyümölcsökkel készült süteményeket és gabonával felturbózott híres salátákat is. A húsimádóknak zsírban sült húsokat és csirkecombfiléből készült falatokat ajánlunk, míg a húst inkább mellőzőknek eláruljuk, miként készíthetik el zöldségekkel az egyébként jellemzően húsos klasszikusokat. Nem feledkeztünk meg a szerelmesek ünnepéről sem, február 14-re afrodiziákumokban gazdag ételeket találtunk ki – reggelire, ebédre és vacsorára is van ötletünk, ha valaki minden étkezést a Valentin-napnak szentelne. Űzzük el együtt a telet, hiszen márciusi számunkban már jövünk is a legszuperebb húsvéti, illetve tavaszi finomságokkal!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!