A bestselleríró kiborult a rajongóira.

Nora Roberts közleményben adott hangot felháborodásának, amiért a rajongói százai minősíthetetlen stílusú, fenyegető és abuzív kommentet posztoltak arra a hírre, hogy az egyik regényéből készülő Netflix adaptációban Alyssa Milano játssza majd a főszerepet.
Roberts, aki több mint 200 sikerkönyv szerzője, több mint 50 millió világszerte eladott példánnyal százával kapta a gyűlölködő és fenyegető kommenteket már egy órával azután, hogy Facebook-oldalán közzé tette a hírt. Alyssa Milano Roberts 1988-as regényének a Tünékeny szerelemnek alakítja majd a főszerepét egy közelgő Netflix feldolgozásban. A regény főhőse egy sikeres krimiírónő, aki a nővéréhez tett látogatás során egy valódi gyilkosra bukkan, és elhatározza, hogy ő maga ered a nyomába.

Alyssa Milano (Forrás: Getty Images)

Alyssa Milano személyét azért támadták Roberts olvasói, mert lényeges szerepet vállalt a #metoo mozgalom elindításában és a hollywoodi zaklatási botrányok kirobbantásában. Emellett gyakran kritizálta az amerikai ex-elnököt, Donald Trumpot és a Trump-adminisztráció megannyi intézkedését és döntését.
“80 millió embert dobtál félre gyűlöletes módon” – olvasható az egyik kommentben a leggyakoribb vád, amivel a film castingját illetik. De ennél sokkal agresszívebb hozzászólások is születtek: sokan kijelentették, hogy soha többé nem olvasnak egyetlen sort sem az írónőtől, és azt is, hogy el fogják égetni a könyveit, ahogy Milanot és Robertset is el kellene égetni.
“A gyűlölet, a harag és a keserűség megdöbbentettek – írja Roberts. – Az én döntésem volt, hogy távol tartom a politikát az oldalamtól. Most mások hozták be azt ide. Épp ezért kijelentem, írásba adom: én liberális demokrata vagyok. (…) Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van a saját politikai nézeteihez és a véleménynyilvánításhoz. De nem tolerálom a sértegetéseket és a rondaságot az oldalamon.” Az írónő külön megemlíti azokat a hozzászólásokat, amelyek a könyvek égetésével fenyegetőznek:

“Gondolkozzatok csak el. Könyvégetés. Látjátok magatok előtt? Mert én igen.”

“Nézzétek meg a filmet, ha kijön, vagy ne. De az, hogy mocskolódásokat dobáltok egy színésznőre vagy megfenyegettek engem csak a saját korlátoltságotokról árulkodik” – fejezi be az írónő a nyilatkozatát.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj!