A szőke számtalan árnyalata – Hogyan ápoljuk és védjük a szőkített tincseket? (X)

A szőke festett haj különleges otthoni ápolást igényel. Emellett azt is szem előtt kell tartani, hogy más típusú gondoskodást igényel egy platinaszőke, és mást egy melírozott frizura. És persze az sem mindegy, milyen típusú hajunk van. Göndör? Egyenes? Vékony szálú? Kiszáradásra hajlamos? Bármilyen is legyen, tippjeink segítenek, hogy mindig ragyogó és egészséges legyen a szőke hajkoronád!

Úgy tűnik, a szőke, szőkített haj szerelmesei egyre tudatosabbak, nem csak a szalonszolgáltatásokat, de az otthoni ápolást illetően is. A Google Trends keresési eredményei alapján látványos növekedés figyelhető meg olyan keresőszavakra, amelyek kifejezetten a szőkére festett haj ápolására vonatkoznak. Szerencsére ma már egyre fejlettebb a szalontechnológia, aminek köszönhetően egyre kevésbé roncsolódnak a tincsek a festés során, és hatalmas áttörések vannak az otthoni ápolók terén is.

Általános tippek szőkített hajra

Legyen bár platinaszőke, aranyszőke vagy melírozott, az alábbi tippeket érdemes megfogadni, ha rendszeresen jársz a fodrászodhoz festetni.

  1. Ne hanyagoljuk el a rendszeres frissítő vágást! A töredezett hajvégeket úgy kell elképzelni, mint a kötélvéget, ami szétnyílt: ha nem kezdünk valamit vele, egyre tovább bomlik. Épp ezért nélkülözhetetlen, hogy rendszeresen járjunk frissítő hajvégvágásra, ily módon tudjuk lezárni a szétnyílt végeket.
  2. Óvatosan a copffal! Ne húzzuk túl feszesre és puha hajgumikat használjunk. Bánjunk csínján a hajlakkal is, illetve a hajformázókból válasszuk a legjobb minőségűeket.
  3. Használjunk vízszűrőt a zuhanyfejre is. A csapvízben levő klór és ásványi anyagok sem a bőrnek, sem pedig a hajnak nem tesznek jót, a festett hajra meg különösen ártalmasak.

Extrém ápolás intenzív szőkítés után

Bármennyire fejlettek is ma már a hajszínváltás szalontechnológiái, a szőkítés elkerülhetetlenül roncsolja a haj szerkezetét. A szőkítő termékek eltávolítják a haj pigment és protein rétegeit, ezáltal sérülékenyebbé, szárazzá és rugalmatlanná teszik a hajrostokat. A szőkítő eljárások hatására csökken a hajban a zsírsavak mennyisége és megnyílik a kutikula is – ez utóbbi szükségszerű, hiszen a szőkítő termékeknek muszáj bejutniuk a hajrostok belsejébe. Ezeket a roncsoló hatásokat ellensúlyozhatjuk a megfelelő ápoló termékek rendszeres használatával. A Kérastase ultrahatékony Blond Absolu termékcsaládja most olyan új tagokkal bővült, amelyek egy minden eddiginél szélesebb körű célcsoportnak és problémakörnek jelentenek megoldást. A termékcsalád látóköre mostantól kiterjed az alábbiakra is:

  • A szőkítés szerelmesei – nők, akik gyakran, legalább három havonta vesznek igénybe szőkítő szalonszolgáltatásokat;
  • Azok, akiknek a természetes alapszíne egészen sötét – a sötét töveknek köszönhetően előkészítésre, erős előhívóra és többszörös alkalmazásra van szükség, ami növeli a haj roncsolódásának az esélyeit; 
  • A szőkített göndör hajúak – a göndör haj sokkal hajlamosabb a szöszösödésre, a göndör fürtök általában vastagabb szálúak és szárazabbak, ezért intenzívebb ápolásra szorulnak.

Azok a nők, akik rendszeresen szőkíttetnek, vagy a fenti kategóriák bármelyikébe belesorolhatók általában olyan extrém ápolásra vágynak, amely helyreállítja hajuk sérüléseit, egyben puhává és fényessé varázsolja hajkoronájukat, nem nehezíti el a hajat, és könnyű formulájával tökéletesen alkalmazkodik a porózus, törékeny és szőkítés által próbára tett hajrostok igényeihez.

Erősebb, hidratáltabb, ragyogóbb

A Blond Absolut Cicaextreme, a Kérastase Blond Absolu termékcsaládjához tartozó újdonságok egészen új szintre emelik a szőkítés utáni ápolást és regenerálást. A termékcsaládot a bőrápolás inspirálta: a cica- előtag a francia cicatrix szóból ered, melynek jelentése heg, sebhely. A gyógyszertári bőrápoló termékeknek köszönhetően jól ismerjük már ezeket a típusú regeneráló, bőrgyógyító cica-krémeket, most az ezekben a krémekben rejlő erős hidratáló hatás jelenik meg a hajápolásban is. A termékcsalád hatóanyagai korszakalkotók: a kettős hialuronsav és havasi gyopár olaj kombója akár 94%-kal erősebb és 85%-kal hidratáltabb tincseket eredményez.

A kettős hialuronsav szuperereje

A termékek két különböző molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaznak: az alacsony molekulasúlyú hialuron előnye, hogy mélyebbre behatol a haj szerkezetébe és a mélyebb sérüléseket is képes regenerálni. A magas molekulasúlyú hialuronsav viszont intenzív felszíni hidratáló képességéről ismert: hatékony vízmegkötő tulajdonságának köszönhető az, hogy a hajszálak sokkal rugalmasabbá, erősebbé válnak.

Egy exkluzív összetevő: a havasi gyopár olaj

A havasi gyopár egy antioxidánsokban gazdag növény, amely óvja a hajat a mindennapi sérülésektől, továbbá puhává varázsolja a hajrostokat és nyugtatja a szőkítés következtében igénybe vett hajat. A havasi gyopár olaj egy azonos tulajdonságokkal rendelkező olajkoncentrátum, amely szintén nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat a hajrostok mélyreható táplálásáért.

Szőkített haj a termékek használata előtt és után

Különleges termékek az extrém ápolásért

Blond Absolu Le Bain Cicaextreme – az első mélyhidratáló krémsampon

Ezzel a krémsamponnal a Kérastase új korszakot nyit a haj tisztításában: a sampon textúrája annyira gazdag és krémes, hogy adta magát a tégelyes kiszerelés, hiszen ebben a formában sokkal praktikusabb a sűrű állagú krémsampon használata. Gazdagsága ellenére ez a sampon ultrakönnyű, nem nehezíti el a hajat, súrlódás nélkül, gyengéden tisztít, ugyanakkor tökéletes ápolást biztosít. Mélyrehatóan hidratál, feltölti a szőkített hajrostokat, helyreállítja és megvédi a szőke hajat, amely sokkal rugalmasabb, fényesebb és erősebb lesz a rendszeres, megfelelő használat mellett. Remekül kombinálható a Blond Absolu Bain Lumiére és a Bain Ultra-Violet samponokkal, amelyek eltávolítják a mattító anyagokat a hajból, illetve semlegesítik a rezes, sárga tónusokat.

Blond Absolu Masque Cicaextreme – szőkítés után ideális intenzív regeneráló pakolás

Ez a fényűzően gazdag fehér gél-krém szőkítés után mélyrehatóan erősíti és hidratálja a hajrostok szerkezetét. A haj 94%-kal erősebb, ellenállóbb és 85%-kal hidratáltabb és testesebb lesz. Használat után 24 óráig képes megvédeni tincseinket a szöszösödéstől, mivel lezárja a szőkítés közben megnyílt kutikula lemezkéit és csökkenti az eljárás során keletkezett felületi sérüléseket. A pakolásban is megtalálható a kettős hialuronsav és havasi gyopár olaj szuper hatóanyagkombó, amely a termékcsalád legfontosabb pillérét adja.

Blond Absolu Huile Cicaextreme – Intenzív olajkoncentrátum a szőke haj szerkezetének megerősítéséért

A festett, szőkített haj esetében a védelem ugyanolyan fontos, mint a regenerálás és a mélyre ható ápolás. A környezeti vegyi és fizikai hatások (mint például a légszennyezettség vagy a hajszárítás) mind szerepet játszanak a haj minőségének romlásában és a hajszín kifakulásában, ezért fontos az erősítésre és a védelemre is gondolni. Ez a könnyű olajkoncentrátum fokozza a haj ellenállóképességét, a környezet káros hatásaival szemben, csökkenti a festett tincsek érzékenységét és porózusságát (ami miatt a hajszálak sérülékenyebbé válnak), és akár 230 fokig is hővédelmet nyújt. Nem utolsó szempont, hogy megkönnyíti a haj kifésülhetőségét is, ezért a legjobb szárítás és fésülés előtt törülközőszáraz hajon alkalmazni.

Serum Cicanuit – Intenzív regeneráló éjszakai szérum

Ezt a szérumot lefekvés előtt száraz vagy nedves hajra ajánlott felvinni – a fejbőrt elkerülve – a hajhosszra és a hajvégekre, majd szárítás nélkül ágyba bújni. A selyem párnahuzat is jó ötlet lehet, hiszen tökéletes védelmet jelent a hajszálak számára az éjszakai súrlódás ellen. Koncentrált mennyiségű hialuronsavat tartalmaz, lezárja a töredezett hajvégeket és meggátolja az éjszakai szöszösödést.

A Cicaextreme család újdonságai remekül beilleszthetők a Blond Absolu korábbi termékpalettájába, sőt, a tökéletes hatásért érdemes is kombinálni, váltogatni őket. Hiszen ahány szőkített haj és hajtípus, annyiféle igény és probléma merülhet fel, ám a Blond Absolu termékeiből egészen biztosan összeállítható az az otthoni ápolásra szánt rutin, ami minden igényt kielégít, és ami a problémák többségét képes orvosolni.

 

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső Kérastase szalont a https://hair-salons.kerastase.com/ weboldalon.