Kik az új amerikai elnök, Joe Biden gyerekei és unokái?

Íme az új first family!

Múlt szerdától hivatalosan is Joe Biden az Egyesült Államok elnöke, a Google keresései alapján pedig úgy tűnik, hogy az internetfelhasználók leginkább az USA első emberének családjára kíváncsiak. „Joe Biden családfa” – ezt ütötték be talán a legtöbben a Googe keresőmezőjébe, és nem is csoda, hogy négy gyerekre és hét unokára bőven jönnek a keresési találatok.

Joseph „Beau” Biden

Joe Biden legidősebb fia, Beau szintén politikus volt, nem meglepő módon ő is a demokrata pártot képviselte. 2003-ban csatlakozott a Nemzeti Gárdához, hadbíróként szolgált az iraki háborúan, majd 2007-ben Delaware főállamügyészének választották. Ebben a pozícióban dolgozott 2015-ös haláláig, amelyet agyadaganat okozott. Beau Biden 46 éves volt.

Robert Hunter Biden

Az ötvenéves Hunter ügyvéd, lobbista, továbbá az egyik alapítója a Rosemont Seneca Partners befektető cégnek.

Naomi Biden

Az elnök harmadik gyereke, Naomi 1972-ben, egy autóbalesetben hunyt el az édesanyjával, Neiliával együtt, aki Joe Biden első felesége volt. A kislány csupán egyéves volt.

Ashley Biden

Joe Bidennek második feleségétől, Jilltől egy lánya született. A szociális munkás, aktivista, filantróp és divattervező Ashley dolgozott a Delaware Igazságügyi Központ ügyvezető igazgatójaként, 2017-ben pedig megalapította divatcégét, a Livelihoodot, amellyel a társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzd. Ashley 39 éves.

Naomi Biden

A 27 éves Naomi Biden az új amerikai elnök legidősebb unokája, és Hunter legidősebb lánya. Naomi a Pennsylvaniai Egyetemen diplomázott 2016-ban (Donald Trump lányával, Tiffany Trumppal egy évfolyamon), ahol nemzetközi tanulmányokat hallgatott, és tavaly májusban végzett a Columbiai Egyetem jogi karán. Nyilvános Twitter- és Instagram-oldalán rendszeresen posztol a nagypapájáról és a Biden család többi tagjáról.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NKB (@naomibiden) által megosztott bejegyzés

Finnegan Biden

Naomi húga Finnegan, aki Joe Biden édesanyjáról kapta a nevét. A 16 éves lány szintén a Pennsylvaniai Egyetem hallgatója.

Maisy Biden

Naomi és Finnegan kishúga egyidős Michelle és Barack Obama kisebbik lányával, Sashával. Bidenék és Obamáék közös érettségi bulit tartottak a lányoknak. A húszéves Maisy a TikTokon is aktív.

@scoobeydoobeyMy ankle gave out on my daily dice roll walk @finneganbiden♬ original sound – tobias

 

Natalie Biden

Natalie a legidősebb gyereke Beau-nak és feleségének, Hallie-nek. A lány 16 éves.

Robert „Hunter” Biden

Beau és Hallie második gyereke nagybátyjáról, Hunterről kapta a nevét. A fiú 14 éves.

És a legifjabb unokák

2018-ban Hunter Bidennek gyereke született – a híresztelések szerint sztriptíztáncosként dolgozó – Luden Alexis Robertstől. Hunter tagadta ezt az állítást, de a bíróság bebizonyította, hogy ő a baba biológiai apja. A férfinek aztán új feleségétől, Melissa Cohentől 2020-ban is született egy gyereke.

(Kiemelt kép: Getty Images)