Mindig elérhető orvos és pszichológus? Díjat nyert a magyar applikáció

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. De hogy miért hiánypótló ez az alkalmazás?

Izgalmasan indult az év a DokiApp csapatának, hiszen január elején elnyerték a Magyar Marketing Szövetség Év Applikációja 2020 díját. Ebben a kategóriában olyan applikációkkal lehetett nevezni, melyek segítik, szórakoztatják vagy bármely más módon támogatják a felhasználókat. A rangsor felállításakor alapvetés volt az innováció és a funkcionalitás is. 

Mi ez a DokiApp?

A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. A díjeső nem meglepő, hiszen a DokiApp egy olyan közcélú telemedicina applikáció, amely a teljes társadalom szolgálatára lehet.

A DokiApp-ban videótelefonáláson keresztül, pár perces várakozás után konzultálhatunk orvosokkal és pszichológusokkal bárhol, bármikor.

A ​szolgáltatás ​okostelefonról és számítógépről is elérhető, így egy betegség vagy panasz jelentkezésekor akár néhány percen belül valódi szakembert kérdezhetünk a problémánkról. Az alkalmazás célja, hogy a legrövidebb úton összekösse a pácienseket a szakemberekkel, ezáltal megbízható irányt mutasson akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van.

A DokiApp csapata a díjjal

Mindig elérhető

A DokiApp hiánypótló szerepét mutatja, hogy orvosai és pszichológusai az ünnepi időszakban is elérhetőek voltak, akkor, amikor egészségügyi panaszokkal szinte lehetetlen szakemberhez fordulni. A megnövekedett decemberi forgalom mellett az alapítók igyekeztek jótékonykodásra is időt szakítani: az ünnepek alatt lebonyolított konzultációk árának egy részéből, 50 ezer forinttal támogatták az Autistic Art Alapítványt. A DokiApp számára a 2020-as év a koronavírusról és ezzel párhuzamosan a telemedicina térnyeréséről szólt: az alkalmazás azért is nyerhette el az év applikációja díjat, mert az egyik legégetőbb problémára nyújt megoldást. Segítségével gyorsan és hatékonyan vehetünk igénybe egészségügyi szolgáltatást, orvosi konzultációt.

A telemedicina nem csak vírus idején kínál alternatívát az egészségügyi és pszichológiai segítségnyújtás lehetőségeire; bármikor kiegészítheti a hagyományos ellátást. „A DokiApp-ot a páciensek gyakran nem a szakorvosi vizsgálat vagy a hagyományos pszichológiai terápia helyett, hanem ezek mellett veszik igénybe, egyfajta azonnal elérhető útmutatóként. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy

éjszaka is zajlanak videókonzultációk: legutóbb egy hajnali fél kettőkor leadott konzultációs kérést fél percen belül sikerült kiszolgálni.

A szolgáltatás tavaszi indulása óta tehát egyre ismertebb a páciensek körében, az év végére több, mint száz sikeres videókonzultációt tudhatnak maguk mögött” – mondta Somogyi Tibor, a DokiApp alapítója.

 (Kiemelt kép: Getty Images)