Úgy döntöttél, 2020 annyira szürreális volt, hogy idén megpróbálkozol a lottózással? Vagy netán eddig is feladtál egy-egy szelvényt? Ez a két hihetetlen sikersztori biztosan megihlet majd!

Van, aki a random számgenerátort hívja segítségül, amikor lottószámokat játszik meg, más pedig évek, vagy akár generációk óta ugyanazzal a számsorral próbálkozik. Van, akinek van szerencseszáma, van, akinek nincs, egyesek vakon böknek, mások pedig körülnéznek és az először a szemük ügyébe kerülő számokat választják. Bármilyen módszerre is esküszünk, tuti recept nincs. Egy dolog biztos, hogy elképesztően kicsi az esélye, hogy pont jól tippeljünk. Már az is hihetetlenül szerencsésnek számít, aki életében egyszer, nemhogy telitalálatos, de egy híján telitalálatos szelvényt ad fel. Ha ők szerencsések, akkor viszont Margaret Furasek elképesztően szerencsés. A Nebraskában élő idős hölgy a minap megnyerte az állami lottó, a Nebraska Pick 5 főnyereményét. 

Szerencsejáték-függőség

A szerencsejáték-függőség olyan kényszeres késztetés, amikor valaki nagyobb összeget is hajlandó kockáztatni annak reményében, hogy még nagyobb értékre tegyen szert. Kóros szintet bármilyen szerencsejátékkal el lehet érni, legyen az játékgép, kártya, kaszinó, totó, lottó, sorsjegy vásárlás, sorsolásokon való részvétel, barátokkal való fogadás.  A játékszenvedély súlyos következményekkel járhat, ezért kezelést igényel.
Ha úgy érzed, hogy te, vagy valamelyik szeretted játékfüggőségi problémákkal küzd, mindenképpen fordulj szakemberhez. A lehetőségekről az Ökumenikus Segélyszervezet honlapján is tájékozódhatsz, a Szerencsejáték Zrt. oldalán pedig kitölthetsz egy tesztet, amelyből kiderül, hogy veszélyeztetett vagy-e.

Ebben még nem volna semmi rendkívüli, de öt hónapon belül már másodszor történt meg vele a dolog. A 88 éves asszonynak nincsenek is szerencseszámai, amikor december 23-án megvásárolta a szelvényt, a gépre bízta, melyik számsort játssza meg (ihletet keresőknek a nyertes számok a következők voltak: 8, 13, 20, 21, 27). Ezzel meg is lett a jackpot, nyereménye pedig 138 000 dollár volt (ez kb. 40 millió forint). Ez a decemberi lottóvásárlás szinte 5 hónapra pontosan azután történt, hogy 2020. július 21-én megnyerte a főnyereményt, így egyáltalán nem számított rá, hogy akár egyetlen találata is lehet. Nyáron kicsit kevesebbet, 94 000 dollárt (kb. 27 és félmillió forintot) nyert, azt a szelvényt férje vásárolta neki ugyanabban a boltban, mint ahol ő vette a mostanit (és ahol egyébként évek óta mindig megteszik ugyanezt). És hogy melyek voltak a nyári szerencseszámok? 2, 3, 12, 14, 28, ezeket szintén a gép választotta ki.

Filmes szerencse

Az Egyesült Államokból egy másik, egész mókás lottónyereményről jött hír: egy anonimitásban nyilatkozó Kentucky állambeli férfi is megütötte a főnyereményt, azonban Furaseknél jóval komolyabb összeget, 2 millió dollárt (nagyjából 600 millió forint) nyert, méghozzá egy olyan számsorral, amelyre sokan valószínűleg csak legyintettek volna – na persze nem mintha nem minden számra nagyjából ugyanakkora esély volna. A férfi ugyanazt a számsort játssza már meg évek óta, és most a 10, 24, 27, 35, 53 szerencsét is hozott neki . És hogy honnan a számsor? A férfi azt nyilatkozta a Kentucky Lottó tisztviselőinek, hogy egy filmben nyerte meg a főszereplő ezekkel a számokkal a lottót, de hogy melyikben, arra már nem is emlékszik. És hogy ő mire használja ezt a hatalmas összeget? Nyugdíjba vonul, hogy még több időt tölthessen a családjával.

Lottós filmek

Segítségül hívnál egy filmet mielőtt feladod a lottót? Összegyűjtöttünk néhány filmet, amelyben a főszereplők megütik a főnyereményt. Próbáld ki valamelyiket, hátha szerencsét hoznak!

(Képek: IMBD)

Sorsjegyesek

A Sorsjegyesek, eredeti címén It Could Happen to You 1994-ben készült. A romantikus filmvígjáték főszereplői Nicolas Cage és Bridget Fonda. A történet egy New York-i rendőrről szól, aki milliókat nyer a lottón és a nyereményét önzetlenül megosztja egy pincérnővel. És hogy mi volt a nyertes számsor? 6, 8, 12, 16, 26, 64.

 A felejtés bére

A Ben Affleck főszereplésével készült 2003-as sci-fi (Paycheck) nem kerül be a filmtörténet legnagyobb alkotásai közé, de lottónyeremény az van benne. Michael Jenningsre vadásznak, de nem tudja, miért. A memóriatörlésen átesett zseni látja a jövőt, így a nyertes számsort is, ami pedig nem más, mint 17, 44, 4, 26, 37, 70, 22.

Telitalálat 

John Travolta 2000-es filmje szintén elég rossz pontszámokat kapott a kritikusoktól és a nézőktől egyaránt. De sebaj, hátha az ő számai lesznek a befutók. A filmben a Russ Richards nevű, körülrajongott időjóst alakítja, aki nem elégszik meg a sikereivel, viszont néhány ballépés után anyagilag kezd tönkremenni, ezért úgy dönt, a helyi lottósorsolás főnyereményét veszi célba: elcsábítja a számokat húzó lányt. Az egyéni akció sikerrel jár és Russ végre zsebre vághatja a telitalálat után járó hatmillió dolcsit. A számsor pedig: 22, 70, 16, 9, 27, 7.

Majdnem ajándékba ment

A kaparós sorsjegyekkel nem lehet gigantikus összegeket nyerni, de természetesen minden fillér jól jön. Egy ausztrál nőnek azt a bravúrt sikerült véghezvinni, hogy a rokonoknak küldött karácsonyi üdvözlőlapok mellé vett kaparós sorsjegyekből egyet végül mégis megtartott magának. Az az egy darab, megtartott sorsjegy pedig a főnyereményt rejtette, vagyis 10 000 ausztrál dollárt (ez kb. 2 millió 300 ezer forint). Nem is rossz egy kaparós sorsjegytől, nem?

(Kiemelt kép: Getty Images)