Lassítás és befelé fordulás a Nők Lapja idei első számában

Mi vár ránk 2021-ben? Létezik-e még szüzességvizsgálat napjainkban és ha igen, hol és miért? Mi lesz a budapesti turizmussal? Hogyan emlékszik gyerekkorára Meryl Streep? Visszatérhetünk-e a pandémia után a régi kerékvágásba? Ezekre a kérdésekre is válaszokat kaptok a Nők Lapja 2021-es első lapszámában! Tartsatok velünk idén is!

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2021/01. számának tartalmából:

Galéria | 9 kép

Lassítás és befelé fordulás a Nők Lapja idei első számában

Lassítás és befelé fordulás a Nők Lapja idei első számában

Fotó megosztása:

Egy kicsit vidámabbat

Mondják meg Shakespeare mesternek, legközelebb egy kicsit vidámabbat írjon! Mondjuk vízkeresztre! – fordult az udvaroncaihoz Erzsébet királynő, miután a Globe Színházban megtekintette Rómeó és Júlia szívfacsaró történetét. Legalábbis így képzelték el a jelenetet a Szerelmes Shakespeare forgatókönyvírói. Szerencsére a mester a valóságban is engedelmeskedett a felszólításnak, és Vízkereszt, vagy amit akartok címmel megírta legköltőibbnek tartott vígjátékát, ezért az én fejemben a január 6-ai dátumhoz az önfeledt bolondozás kapcsolódik.
Ez a vidámság ránk is fér az idén, hiszen mindannyian embert próbáló éven vagyunk túl. Olvastuk már 2020-ról, hogy Stephen King írta és Quentin Tarantino rendezte, meg hogy vírusos, ezért újra kell indítani. Erre most már nincs lehetőségünk, de nem is kell, hiszen időközben megérkezett az új év és vele az új lehetőségek. Az első idei lapszámunkban mi is azt járjuk körül, hogyan lehet talpra állni a megváltozott körülmények között, és adott esetben új utakon elindulni. Az éveken át túlzsúfolt, zajos bulinegyedként szolgáló pesti belvárosban például néhány szálloda átnyergelt az albérletkiadásra, mások hotel office-ként fogadják a szobákat irodaként használó ügyfeleket, és a derűlátók szerint beköszönthet majd a fenntartható turizmus kora. Ökoanyu, azaz Nagy Réka, mint ahogyan Aktuális rovatunk valamennyi megszólalója is, azt szeretné, ha nem egyszerűen minden visszaállna a korábban normálisnak tekintett kerékvágásba, hanem megőriznénk a járvány által előidézett újfajta, környezetkímélőbb megoldásokat és szokásokat. A trendkutató pedig arról beszél, a befelé fordulás és az értelmesebb, tartalmasabb élet iránti igény a pandémia után is velünk maradhat.
Cikkeink szereplőihez hasonlóan induljunk hát neki 2021-nek várakozással, reményekkel, nagy elhatározásokkal, új célokkal, és a filmbéli Erzsébet királynő üzenetét megszívlelve az utóbbi hónapoknál egy kicsit vidámabban!

Mörk Leonóra, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!