Kecskeszőrrel és cseresznyével a légúti megbetegedések ellen? (X)

Igen, tényleg komolyan gondoltuk ezt a címet. De bízz bennünk, mire végigolvasod a cikket, te is mindent meg fogsz érteni. Ugyanis nincs itt semmi őrült hókuszpókusz. Csak egy természetes megoldás, amivel sokat tehetsz azért, hogy ezen a télen egyetlen árva hapci se zavarja meg a mindennapjaid.

Hiába van a nyakunkon egy világjárvány, az influenza, a meghűlés és a többi, vírusok és baktériumok okozta megbetegedés sajnos nem tűnt el varázsütésre. Ott leselkednek minden kapaszkodón, kilincsen és korláton, és csak arra várnak, hogy belerondítsanak a napodba. Na, ez az, amit a Fytofontana nem fog hagyni!

Na jó, de most komolyan kecskeszőrrel?

Hadd meséljünk egy kicsit a Cystus creticus-ról! Nyugi, ez nem egy varázsige, nem kezd el lebegni a kanapé, ha kimondod. Ez csupán a bodorrózsa latin neve. Mediterrán környezetben nő, a helyiek már évszázadok óta ismerik jótékony hatását. A pásztorok mellette legeltették a kecskéket, és később a szakállukra ragadt gyantából nyerték ki az igen értékes kivonatot. Természetesen ma már sokkal kifinomultabb módszerekkel dolgozunk, így az előállítás során egy kecske szakálla sem sérül meg. Azóta számos laboratóriumi kísérlet igazolta, amit a mediterrán népek már rég tudnak: a bodorrózsa képes meggátolni a baktériumok és vírusok, például az influenza terjedését.

És mi a helyzet a cseresznyével?

Valóban. Nemcsak a Cystus creticus látja el a légúti betegségek baját. Hasonló képességekkel bír a lángvörös kasvirág, ami javítja az immunműködést, vagy az orvosi zsálya, amit torokgyulladásra szoktunk fogyasztani. És akkor ott a barbadosi cseresznye is, ami ötvenszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, nem is beszélve a 150 másik értékes anyagról, ami ebbe a kis gyümölcsbe szorult.

Akkor irány Barbados?

Dehogy! Bár, ha belegondolunk, a fehér homokos tengerparton tényleg nehezebb elkapni a náthát. De a mi megoldásunk sokkal egyszerűbb. A fentebb említett növények kivonatát egyetlen üvegbe sűrítettük. És így született meg a Fytofontana válasza az influenzára: a Viro Stop.

A Viro Stop egy természetes, vény nélkül kapható szájspray, ami védőréteget képez a nyálkahártyán, meggátolva a vírusok és baktériumok terjedését. Emellett hatékonyan enyhíti a gyulladást és a légúti megbetegedések egyéb tüneteit. Így akkor is érdemes használni, ha már beütött a baj. Az orrnyálkahártyára és a kezek tisztaságára is gondoltunk: orrsprayt és kézfertőtlenítőt is találsz a Viro Stop termékcsaládban. És nem kell Barbadosig, vagy a Földközi-tengerig utazni értük. Elég csak elnyargalni az egyik közeli patikába.

Ez ilyen egyszerű lenne?

Látod? Tényleg nincs itt semmi humbug vagy boszorkányság. Csak pár csepp természet. Napi háromszor öt fújás a Viro Stoppal elég, hogy feladd a leckét a vírusoknak. És talán egyszerűnek tűnhet, de vannak embertársaink, akiket az élet olyan helyzetbe sodort, hogy a manapság gyakran hangoztatott, alapvető védekezési formákat sem mindig tudják megoldani. Mindemellett azokra is gondolnunk kell, akiket ezen a télen különösen veszélyeztetnek a légúti betegségek.

Ezért a Fytofontana Kft. idén karácsonyra 10 000 darab Viro Stopot oszt szét a rászorulóknak. Fejenként 4000 adagot küldünk a Máltai Szeretetszolgálatnak és az Ökomenikus Segélyszervezetnek. Ők gondoskodnak arról, hogy idén a szeretet mellé biztonságból is jusson minden fa alá. A maradék kétezret pedig a Platán Oltalma és az Aranykereszt idősotthonoknak juttatjuk el, hogy az ott lakóknak és az őket ápolóknak is nyugodtabban teljenek a mindennapjaik.

Ha magadat véded, a körülötted élőket is véded. És ha együtt vesszük fel a harcot, a baktériumoknak és a vírusoknak esélyük sincs. Ragadj te is pajzsot!