„A tökéletes almás finomság titka az, hogy téli, picit savanykásabb almafajtát válasszunk, ami jól passzol az édes ízekhez. Erre kiváló például a hazánkban is termő Jonathan vagy a kevésbé savanykás Jonagold fajták.”
Ez a töltött, főtt almás recept minden érzékünkre hatni fog, a fahéj, a citrom és a karamellizálódott alma illatának keveréke azonnal karácsonyi hangulatot teremt az otthonunkban.
Mazsolával és mogyoróval töltött, rizlingben főtt alma
Hozzávalók: 8 db alma | 10 dkg aranymazsola | 10 dkg mogyoró | 4 dl rizling | 2 dl tejszín | 1 citrom | 2 evőkanál kristálycukor | 1 kávéskanál fahéj
Az almákat megmossuk és a közepüket kikaparjuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A magházas részt kivágjuk, és kidobjuk, a maradék gyümölcshúst apróra vágjuk és összekeverjük a kristálycukorral. 10 perc után kinyomkodjuk a levét. A mogyorót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrozott almát, a mazsolát, a mogyorót és a fahéjat. Visszatöltjük az almákba, hőálló üvegtálba állítjuk. A rizlinget összeforraljuk a tejszínnel, és az almákra öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A Szamos menti alma méltán híres, hiszen több mint egy tucat fajta terem hazánk legnagyobb almatermesztő régiójában. A most éppen szezonális Red Chief alma édes ízével, magas ásványi anyag- és vitamintartalmával tökéletes alternatíva, ha valaki inkább csak magában fogyasztaná a gyümölcsöt.
Ha kíváncsi vagy, hogy kik dolgoznak azon, hogy tökéletes piros almák kerüljenek a zöldség-gyümölcs pultok polcaira, és megnéznéd, hogy is néz ki az „alma-hazája”, látogass el a PENNY Market oldalára!