A közösség erejével a fenntartható holnapért (X)

Az elmúlt hetekben indult az E.ON új kampánya, tévében, online felületeken, hirdetésekben találkozhatnak azzal az üzenettel a nézők és az olvasók, hogy „Mi együtt nem ismerünk lehetetlent!”. Ez nem csupán egy egyszerű üzenet: olyan átfogó szemléletmódot tükröz, amely a napi munka, a közösségi lét, a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható üzleti működés minden aspektusát áthatja és irányítja.

„Mi együtt nem ismerünk lehetetlent!”

Mi mindannyian tanúi vagyunk egy  új világ kialakulásának, amely digitális, zöldebb és együttműködéseken alapul. Ebben a világban a közösségeket intelligens hálózatok kötik össze, az ügyfelek rugalmas, személyre szabott megoldásokat és tiszta, zöld energiát kapnak. Célunk, hogy ügyfeleink olyan partnerként tekintsenek ránk, amely „energiatudatos” jövőképet kínál, kényelmesebbé, jobbá teszi az életüket, miközben az energiaipar innovációit hatékonyan és környezetkímélő módon beépíti a mindennapjaikba.

Együtt, az ügyfeleinkkel építjük ezt az új világot, és tudjuk, hogy csak közösen érhetünk el az igazi változást.  Az E.ON csoport a teljes karbonsemlegesség elérését tűzte ki céljául, első lépésben 2030-ig 50 százalékkal csökkentjük, 2050-re viszont teljesen megszüntetjük az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleinket úgy szolgáljuk ki, hogy közben együtt megóvjuk a környezetet a következő generációknak is.

Nem lehetünk ebben egyedül sikeresek. A közös cél, a fenntarthatóság elérésének alapköve az együttműködés, amely nem állhat meg a belső munkafolyamatainknál, a fenntartható üzleti működés kialakításánál. Összefogásra van szükség a partnerekkel, a jövőbeni és mostani ügyfelekkel, minden érintettel. Mindenki a maga szintjén, a saját környezetében és a saját közösségében tud tenni az élhető holnap kialakításáért. Ez egy közös munka, egyúttal közös felelősség is.

Ismerünk, látunk kiemelkedő példákat, ezekből sokat merítünk és magunk is igyekszünk jó példát mutatni. Úttörők vagyunk a napenergia magyarországi terjesztésében: családok és vállalkozások a partnereink, hogy együtt modernebb, gazdaságosabb, a környezetet óvó napelem megoldásink előnyeit minél több helyen élvezhessék az országban. A környezetbarát elektromos autók terjedését e-töltő hálózatunk folyamatos bővítésével segítjük. Vállalkozásoknak e-flottát kínálunk, hogy segítsünk működésüket még környezet kímélőbbé tenni. A közösség erejére építünk akkor is, amikor a Blinkee közösségi elektromos robogózás támogatásával a nagyvárosok levegőjének tisztáságáért küzdünk.

Lehetetlent kívánni és valóra váltani leginkább a gyerekek kiváltsága. Éppen ezért állnak ők számos társadalmi felelősségvállalási programunk középpontjában. Tudjuk, hogy az élhető jövő közös alakításában nekik kiemelt szerepük van, ezért 2008 óta önkénteseink óvodákban, iskolákban ismertetik meg velük, miért fontos az energia- és környezettudatosság. Ebben a munkában a gyerekek mellett a pedagógusok, az óvodák és az iskolák a partnereink. Ahogy civil szervezetekkel is évek óta dolgozunk közösen azon, hogy ne csak jövőképet, esélyt is adjunk azoknak a gyerekeknek, akik nehezebb körülmények között élnek. Idén nyáron ezért indítottunk el az Ökumenikus Segélyszervezettel egy olyan programot, amelynek célja, hogy a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatásból tavasszal kimaradó rászoruló gyermekek nyári táborokban tudják pótolni a lemaradáskat és ugyanolyan eséllyel kezdhessék a tanévet, mint szerencsésebb társaik és ők is becsatlakozhassanak ebbe a közös jövőbe.

Mi együtt nem ismerünk lehetetlent, mert az E.ON-nál bízunk az egyesített erőfeszítésben, a közös energiánkban: ügyfeleinkkel, partnereinkkel, munkatársainkkal együtt közösen valódi sikereket érhetünk el és  jobbá, szebbé, zöldebbé tehetjük a világot.

További információ: https://www.eon.hu/hu/egyutt.html