Ötletes és ínycsiklandó ünnepi fogások a Nők Lapja Konyha decemberi számában

Ehetőajándék-ötletek, húsos és húsmentes ünnepi fogások, gyönyörű karácsonyi sütemények és újévköszöntő finomságok várnak a Nők Lapja Konyha decemberi lapszámában. Idén minden kicsit más lesz, de mi megpróbáljuk szebbé varázsolni. Tartsatok velünk ti is!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 11 kép

Ötletes és ínycsiklandó ünnepi fogások a Nők Lapja Konyha decemberi számában

Ötletes és ínycsiklandó ünnepi fogások a Nők Lapja Konyha decemberi számában

Fotó megosztása:

A karácsony fényei

Gyerekkoromban az volt az egyik kedvencem a karácsonyban, mikor 24-én délután apukámmal elmentünk a nagyihoz vagy moziba, hazafelé pedig gyönyörködhettem a karácsonyfák ablakokban tükröződő fényeiben. Lassan mentünk, hogy mindenhol megcsodálhassuk a feldíszített fákat, és próbáltam elképzelni, más gyerekek milyen ajándékokat kapnak, mennyire örülnek neki. (Közben pedig veszettül reménykedtem benne, hogy az áhított Barbie baba ott lapul az én csomagjaim között.) Aztán az évek alatt valahogy megkopott ez a gyermeki lelkesedés, és bár most is ünnepi hangulatba kerülök a karácsonyi fényektől, maga a szenteste sokszor már inkább csak logisztikai mutatványok, ideges kapkodás és „azt még gyorsan fejezzük be előtte” elegyének tűnik. Persze az is valószínű, hogy én csinálok valamit rosszul, pedig arról már régen letettem, hogy nagytakarítást rendezzek előtte, komplett estét szánjak a dizájnos csomagolásra vagy éppen hatféle süteménnyel kínáljam a családtagokat. Bár ezt minden évben elhatározom, de idén tényleg másképp lesz.
Annyira kimerítő volt számomra ez az év érzelmileg és fizikailag egyaránt, hogy tényleg nem vágyom „a tökéletes karácsonyra”, csak arra, hogy nagyokat aludjak, sétáljak, és ne kelljen elhajtanom a kislányomat azzal, hogy nem érek rá játszani, mert muszáj dolgoznom. Szeretnék naponta egy nyugodt órát, mikor nincs más dolgom, mint csodálni a karácsonyfa fényeit, miközben ráérősen kortyolok egy teát és falatozom valami finomságot. A receptek kiválasztásával már megvagyok, szerencsére szerzőink rengeteg gyorsan és egyszerűen elkészíthető fogást alkottak idén is. Remélem, a közel 120 étel között mindenki talál neki tetszőt, mutatunk elmaradhatatlan klasszikusokat és izgalmas újdonságokat egyaránt, és persze advent idejére, illetve szilveszterre is szuper ötleteink vannak.
Lapzártánk pillanatában még nem tudhatjuk, hogy ünnepelhetünk-e együtt a tágabb családdal, barátokkal, vagy inkább szűk körben töltjük az év végét, de akárhogy is alakul, minden kedves olvasónknak nagyon boldog, meghitt karácsonyt és örömökben gazdag, az ideinél gondtalanabb új évet kívánok!
Maradjon egészséges, és tartson velünk 2021-ben is, mi azon leszünk, hogy ezentúl is remek receptekkel kényeztessük az egész családot!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!