Érzékeny női testtájak: tabu helyett végre gyógyulás (X)

Sok nő életét megkeseríthetik a kismedence területének panaszai, mint a menopauza, inkontinencia, a hüvely és a végbél zónáival összefüggő problémák. De szégyellnünk kell-e ezeket a tüneteket? Erre a kérdésre egyszerűbb nem is lehetne a válasz. Ezeket a betegségeket, panaszokat nem szabad a szőnyeg alá söpörnünk, hiszen további szövődményeket vonhatnak maguk után. Vajon tudjuk, hogy mikor kell orvoshoz fordulni? Melyek a kismedence leggyakrabban előforduló panaszai? Végül, de nem utolsó sorban, van rá gyógymód?

A leggyakrabban előforduló panaszok

Talán mindenkivel megtörtént már élete során, hogy egészségügyi panaszaival nem keresett fel szakembert, halogatta az időpontkérést, vagy nem jelent meg a rendelésen. De miért történik mindez? A kismedence területein előforduló problémák egy olyan csoportba tartoznak, amelyről hallani se szeretnénk. Szégyellünk orvos elé állni, tabuként kezeljük a kismedence zónában érezhető fájdalmat. Az ilyen, leggyakrabban előforduló panaszok közé a vizelettartás és vizeletürítés zavarai, a székrekedés és székeléskori fájdalom, a kismedencei és gáttáji fájdalmak, valamint a szeretkezéskor felmerülő kellemetlen érzés sorolhatók.  Nem is sejtjük, mennyivel könnyíthetjük meg saját életünket, ha időben szakorvoshoz fordulunk.

Kiket érint a kismedence probléma?

Rengeteg statisztikát találhatunk szerte a világhálón, amelyek számokkal igazolják a kismedence problémák valóságát. Ugyanis, a felmérések szerint a 30 év feletti nők 30%-a tapasztalta már a vizeletelvesztés tüneteit, az inkontinenciát, miközben a lakosság közel 40%-át érinti a székrekedés problémája. Sőt, a 60 év feletti nők 60%-ának mindennapjait keseríti meg a székelési nehézség. Említenünk sem kell milyen gyakori a szülés okozta gátsérülés, vagy a szexuális élettel járó, szüntelen fájdalom.

A Kismedence Gyógyászati Központ szakemberei (balról): Dr. Willner Péter, Dr. Pácsa Szilvia, Rigóné Tavaszi Piroska, Dr. Sipos Attila

Kihez fordulhatunk?

Előfordulhat, hogy rossz orvoshoz fordulunk panaszainkkal, hiszen nem tudjuk biztosan, hogy nőgyógyász, urológus vagy proktológus tud segíteni tüneteink kezelésében. De az is megtörténhet, hogy tüneteink alapján egyik orvosról a másikra küldenek a szakemberek, mégsem tudják pontosan behatárolni a fájdalom okát. Ebből a célból alakult meg a TritonLife Kismedence Gyógyászati Központ, ahol nőgyógyász, sebész, urológus, gyógytornász, kismedencei tréner egy csapatként végzi a vizsgálatokat. A kismedence összefüggő rendszere indokolja, hogy ezek a szakemberek egy orvosi teamként összeállva vizsgálják ki a páciensek panaszait. Ennek köszönhetően megszűnik a kismedence problémákat övező tanácstalanság, nem ütközhetünk olyan akadályba, hogy nem megfelelő szakemberhez fordulunk. A Kismedence Gyógyászati Központ célja, hogy a páciensek számára a legmegfelelőbb kezelést, a legrövidebb idő alatt találják meg.

Győzzük le a kismedence problémáit!

 A fájdalommal sokszor együtt lehet élni, de nem érdemes. Elsőként, próbáljuk legyőzni szégyenünket, amire nincs okunk, és forduljunk szakemberhez. A Kismedence Központ orvosi csapata diszkrécióval és tapintattal kezeli panaszainkat, miközben részletes tájékoztatást ad, így minden felmerülő kérdésünkre nyílt, őszinte választ kaphatunk. Az orvosi team tagjai állandó kapcsolatban vannak egymással, ezért közösen is rendelkezésünkre állnak annak érdekében, hogy részletes és pontos diagnózist nyújtsanak számunkra. A beavatkozások során elhagyják a hagyományos eljárásokat, amelyek sokszor az érintett szerv csonkításával járnak, és korszerű, végleges megoldást találnak problémáinkra. Ha lehet, ne várjuk meg a műtéti beavatkozást, és válasszuk a megelőzést! Számtalan lehetőség tárul elénk, hiszen például a kismamáknak kiváló eszköz a kismama torna, idősebb korban pedig a medencefenék gyógytorna. Emellett a helyes táplálkozás, a megfelelő mozgás és egészségtudatos életmód mindenkinek ajánlott.

További információ: https://kismedencekozpont.hu/