Vannak, akiknek nem adatik meg az ajándékozás öröme. Nekik próbál segíteni erőteljes, megható, ám tapintatos kampányával a Magyar Református Szeretetszolgálat, amely azt tűzte célul, hogy idén 2020 rászoruló gyerek számára nyújt örömöt a szentestén – de nem csak nekik, hanem a szüleiknek is, akik ennek a kezdeményezésnek köszönhetően adhatnak ajándékot a gyerekeiknek.

Az ajándékozás örömét adja a rászoruló szülőknek a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Mi történt?

Népszerű színművészek rászoruló gyerekek kívánságainak adnak hangot a Magyar Református Szeretetszolgálat rendhagyó társadalmi célú hirdetésében.

Miért fontos?

Sok gyermekek kénytelen nélkülözni Magyarországon, a helyzet a koronavírus járvány miatt súlyosabb, mint tavaly télen. Ezért is fontosak az olyan kampányok, mint amilyen a Református Szeretetszolgálaté, amely az idei karácsonyi ünnepen szegénységben élő gyerekek vágyainak teljesítését tűzte ki célul. Az adakozók a Szeretetszolgálat oldalán tudják teljesíteni a nehéz sorsú gyermekek kéréseit. A megfogalmazott vágyak szívszorítóak. Van, aki meleg téli ruhát, cipőt szeretne, sokan valami kis játékot, egy-egy könyvet, és bő számmal vannak olyanok, akik nem is magukat szeretnék megajándékozni, hanem a testvérüket lepnék meg karácsonykor.

Tovább olvasnál? Erről lesz még szó:

Kilenc népszerű színész csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat indított Karácsonyi Kívánságlista címmel. Csondor Kata, Mórocz Adrienn, Zámbori Soma, Galambos Péter, Baráth István, Simon Kornél, Rajkai Zoltán, Fekete Ernő és Nagy Ervin ezúttal a hangját adta ahhoz, hogy rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságainak megvalósulását segítsék, méghozzá egy titokzatos, 2020-as küldetés részeként. De nem akárkiket formáznak, hanem jól ismert szuperhősöket, akik arra ösztönzik a hallgatókat, hogy teljesítsék 2020 gyereknek a kívánságát. A kampányt eredetileg rádiós platformra szánták, de végül animáció is készült hozzá. A COVID-helyzet miatt a társadalmi célú hirdetésben szereplő színészek többsége az otthonában rögzítette a saját részét.

Az adakozók a Szeretetszolgálat oldalán tudják teljesíteni a nehéz sorsú gyermekek kívánságait. Nem olyan nehéz: van köztük, aki meleg téli ruhát, cipőt szeretne, sokan valami kis játékot, egy-egy könyvet, és bő számmal vannak olyanok, akik nem is magukat szeretnék megajándékozni, hanem a testvérüket lepnék meg karácsonykor.
Az idő egyre szűkebb: a kívánságokat november 30-ig lehet teljesíteni. Ennek az az oka, hogy az ajándékokat a szolgálat munkatársai el tudják juttatni az érintett gyermekek szüleinek. A Magyar Református Szeretetszolgálat ugyanis tapintatosan és finom eleganciával a szülőknek adja át a felajánlásokat, így meghagyja a gyermekek számár a meglepetés erejét, a szülők számára pedig azt a semmivel össze nem hasonlító érzést, hogy a gyermekeiknek ők maguk tudnak ajándékot adni.

A 2020 kívánságból eddig mindössze 400 teljesült, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat nagyon számít minden jótevőre. Ahhoz, hogy segítsünk, nem kell a színészek által megjelenített figurák szuperereje, elég fölkeresni a Szeretetszolgálat oldalát, ahol teljesíteni lehet egy nehéz körülmények között nevelkedő gyermek vágyát. A weboldalon lehetőség nyílik arra is, hogy azok, akik megtehetik, pénzadománnyal segítsék a szolgálat munkáját.

Ki így, ki úgy: Lackfi János költő például verssel igyekszik adományozásra buzdítani. Íme, a költemény:

Karácsonyi Kívánságlista

„Sokfelé bizony nem olyan a Karácsony,/ hogy áll az ajándék tonnaszám rakáson./
Ezért lett a nagy Karácsonyi Kívánságlista,/ hogy legyen, ki a rászorulók vágyait kiszállítsa,
az egyik gyerek játékot kér,/ meleg ruhát a másik,/
ágyneműt vagy sportcuccot, / elkel a jószándék,
látszik, felkerültek a kívánságok az alábbi weblapra,/
hogy minél többen ajándékot bontogassanak meghatva./
Én labdát vettem a Pistinek,/ legyél te is jó arc, segíts/
s a legjobb, ha egy kis videóban utána meg is szólalsz.”

Ez a cikk mindenki számára olvasható, ugyanakkor a nőklapja.hu több tartalma csak előfizetéssel érhető el. Ha regisztrálsz, öt cikket elolvashatsz fizetés nélkül. Ha tetszett az írásunk, regisztrálj, hogy az előfizetői tartalmainkhoz is hozzáférj.

(Kiemelt kép: nőklapja.hu. Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat)