Életöröm, rejtett tartalékok, first ladyk és David Attenborough az új Nők Lapjában

Tudunk-e még örülni? Főleg ilyen vészterhes időkben? Ha nem is könnyű, segítünk mosolyt csalni az arcotokra, amiben nemcsak a Nők Lapja Téma-cikkünk, hanem címlapinterjúnk is segítségetekre lesz Palya Beával.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2020/47. számának tartalmából:

Galéria | 10 kép

Életöröm, rejtett tartalékok, first ladyk és David Attenborough az új Nők Lapjában

Életöröm, rejtett tartalékok, first ladyk és David Attenborough az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Örömvitamin

„Ma reggel, ébredés után elvégeztem egy, az elmúlt napokban olvasott gyakorlatot: kinéztem az ablakon, belemosolyogtam a napsütésbe, és hosszasan próbáltam magam elé képzelni, amint a nap végén becsukom a laptopomat, és elégedetten leülök a fi lm elé, amit régóta szeretnék megnézni.” Így kezdődik Koronczay Lilla írása az életörömről, amelyet Nők Lapja Téma rovatunkban olvashatnak. Kolléganőnknek szerencséje volt, mostanság már ritkábban tűnik elő a napkorong a borús, felhős égen, vagy ha nagy nehezen mégis leküzdi a ködöt, oly haloványan pislákol, mintha csak az én lemerülő energiatartalékaimat jelezné, mint a laptop vagy a telefon a töltöttséget.
De persze ez ne szegje kedvünket, sőt igyekezzünk inkább mindent megtenni, hogy az életöröm visszaszivárogjon porcikáinkba, mert ez most létfontosságú. Ugyanis az öröm, a derű, a nevetés olyan, mint a vitamin, erősíti az immunrendszerünket, amire a jelen helyzetben nagyobb szükségünk van, mint korábban bármikor. Magamnak is ezt mantrázom, amikor jönnek sorra a megoldandó problémák, próbálok a lehető legoptimistábban tekinteni a pillanatnyi helyzetre, és higgyék el, azt is tudom: nem egyszerű. Különösen, ha vannak, akik abban lelik örömüket, hogy mindenben megtalálják a rosszat, ahogy arról e heti jegyzetünk is szól. Nos, őket jobb elkerülni.
Ha elolvassák lapunkat, remélhetőleg elegendő lelki munícióval felfegyverkezve állhatnak a következő időszak elé. Tanulhatnak, tanulhatunk Palya Beától életörömöt, optimizmust, ahogy a terveiről beszél. Vagy egészen más szempontból attól az interjúalanyunktól, aki a válásába nemhogy nem rokkant bele, hanem éppen ellenkezőleg: végül is kiteljesedve, felszabadultan került ki a megpróbáltatásokból, és sorra valósítja meg álmait. De javasolhatok egy még felemelőbb élményszerzési forrást is: megfogadva Schäffer Erzsébet ajánlatát, a Miért szeretem? rovatunkból, vegyük le a polcról Móra Ferenc valamelyik kötetét, mondjuk a Dióbél királyfi t. Az író egy egészen másfajta világba vezet el minket, amire a mai kor embere persze azt mondhatja: mi keresnivalóm nekem itt? Régen volt, és amúgy sem szeretek a szegénységről olvasni. Pedig, ha figyelmesen olvas, itt lelhet rá az igazi gazdagságra.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!